ricardo-gonzalez

L'Ajuntament de Valls presenta el projecte del Portal de Dades Municipal

Es va presentar en un fòrum que és considerat l’aparador dels projectes digitals del sector públic català i que ha reunit aquesta setmana a Barcelona 1.400 participants i 150 ponents

L’Ajuntament de Valls ha presentat aquesta setmana al Congrés de Govern Digital el projecte en fase de desenvolupament del Portal de Dades Municipal amb publicació a una Xarxa Blockchain, una iniciativa impulsada pel departament de Tecnologies de la Informació del consistori vallenc que és pionera entre les administracions públiques. 

El Portal de Dades Obertes de l’Ajuntament de Valls, que s’impulsa des de la regidoria de Transparència, OAC i TIC, es troba en una fase molt avançada i s’espera que aquest mateix mes d’octubre pugui publicar-se. La novetat del projecte d’aquest portal és la publicació de recursos i informació en una Xarxa Blockchain, una base de dades que té la particularitat que està dissenyada expressament per evitar-ne la seva modificació un cop ha estat publicada.

Aquesta tecnologia permet garantir la confiança de les informacions publicades a la xarxa ja que, com serà el cas del Portal de Dades Obertes de Valls, un cop es publiquin les informacions, aquestes no es podran modificar i se’n garantirà la seva persistència.  El projecte s’emmarca dins de l’estratègia Blockchain que recentment ha publicat la Generalitat  (Més info).

El Congrés de Govern Digital l’organitza el departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat, a través del Consorci d’Administració Oberta de Catalunya i Localret. Aquest certamen, convocat per donar resposta als nous reptes que es deriven de la revolució de la societat digital, està adreçat a responsables polítics, jurídics i tècnics de les administracions públiques i enguany ha centrat els seus eixos de treball en la governança, identitat, confiança i tecnologies avançades digitals, entre d’altres. L’Ajuntament de Valls participa en aquest Congrés per segon any consecutiu ja que l’any 2018 va presentar el projecte d’identificació digital en processos de participació ciutadana.