Una noia amb la boca oberta mentre un sanitari li pren mostres per fer la PCR

Es detecten 4 positius de Covid-19 a Cabra del Camp i 87 persones es troben aïllades

Els contagis s'han produït dins de l'àmbit familiar

Situació extremadament delicada a Cabra del Camp, on s'han detectat 4 persones positives de Covid-19 i  87 veïns són sospitosos d'estar contagiats. Per aquest motiu, les persones afectades estan aïllades i controlades pel Departament de Salut  de la Generalitat de Catalunya. Alhora, totes les persones que han tingut contacte directe amb els positius han estat alertades i se’ls ha fet el corresponent seguiment.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Cabra del Camp s’ha posat en contacte amb la Regió Sanitària Camp de Tarragona per tal disposar de la màxima informació possible del virus i, sobretot, per conèixer les indicacions per protegir a la població. Segons el Departament de Salut, aquestes persones no han estat en llocs de molta concurrència ni en espais públics, per la qual cosa l‘Ajuntament no ha d’adoptar cap mesura extraordinària, excepte les normals establertes per la normativa vigent i, en el cas que es produís alguna novetat, el Departament de Salut informarà directament per tal que adoptem les mesures corresponents.

Les persones contagiades han estat dins de l´àmbit familiar i dels 87 comptabilitzats com a sospitosos, ho són totes aquelles persones que s´han fet la prova des de l´inici de la pandèmia, no només les vinculades als positius  actuals.

Davant d'aquesta situació d'emergència sanitària, l’Ajuntament de Cabra del Camp ha vetllat per l’ús segur de les seves instal·lacions i té contractats els serveis de desinfecció  per a tots els espais municipals: escoles, consultori, Casa Consistorial, local social del Mas del Plata, etc. A més, hi ha marcat un protocol amb un responsable de la desinfecció per tal de garantir la seguretat dels usuaris que utilitzin aquests espais. El propi Departament de Salut ha comunicat que no és necessària una desinfecció específica a la via pública perquè els contagis són dins de l’àmbit familiar.