Imatge dels penjadors d'una llar d'infants, amb bosses, jaquetes i bates

Comença la preinscripció a les escoles bressol municipals de Valls

Serà a partir de demà dimarts dia 11 de maig i es poden presentar presencialment als propis centres

Demà dimarts dia 11 de maig s'inicia el període de preinscripció, que s'allargarà fins al dia 21 del mateix mes, per al proper curs a les dues escoles bressol  municipals de Valls, Els Tabalets i la Xiquets i Xiquetes. L'horari per presentar les sol·licituds als centres és de 10.00 h a 11.30 h però és necessari demanar cita escrivint un correu electrònic o bé via telefònica.

Així, les famílies interessades a fer la preinscripció  a  Els Tabalets (carrer de l'Hort del Carme, s/n) s'hi poden posar en contacte trucant al 977 606 001 o per correu electrònic a l'adreça tabalets@valls.cat. Per altra banda, si la preinscripció es vol realitzar a la Xiquets i Xiquetes (carrer de la Figuerola, 10) es pot fer a través del 977 608 783 o al correu xiquetsixiquetes@valls.cat.

L'Ajuntament de Valls va crear el servei  l'any  2005  amb la construcció i posada en marxa de l'escola bressol Tabalets, al centre històric, per donar cobertura a la falta de places de preescolar. L'any  2011 es va construir la segona escola bressol, la Xiquets i Xiquetes, en aquest cas situada al barri de Santa Gemma, a la zona nord de la ciutat. L'Ajuntament de Valls assumeix la totalitat de la gestió de les dues escoles bressol a partir d'aquest curs escolar 2020-2021.

En tots aquests anys, els dos centres han consolidat el seu servei amb un  projecte educatiu  diferenciat i de qualitat que s'ha convertit en tot un referent per a la formació de nens de 4 mesos a 3 anys. El projecte es basa en l'estímul dels infants, respecte a la diversitat i a partir de la descoberta del seu entorn a través del joc. Així, per exemple, amb els petits horts agrícoles de les escoles bressol es realitzen activitats de coneixement, observació i experimentació de l'entorn natural més proper, de forma vivencial i real. Els nens poden experimentar amb aigua, aliments i elements de la natura, gaudir de la música, conèixer la ciutat a través de sortides i participar en la celebració de festes i tradicions de Valls.