Assistents a la roda de premsa d'avui

El Premi Repsol de fotografia castellera busca les millors imatges de la dècada prodigiosa

Els premis es lliuraran a la quinzena edició de la Nit de Castells, que se celebrarà el 12 de juny vinent a les 19.30 h al Centre Cultural de Valls

La 8a edició del Premi Repsol de Fotografia Castellera posa el focus en la dècada prodigiosa viscuda entre 2010 i 2019. Tot i l'aturada castellera forçada per la Covid-19, el premi, organitzat per la Revista Castells i patrocinat per Repsol, pot mantenir la seva convocatòria i periodicitat mirant el passat més immediat, que ha estat el més prolífic en registre, creixement i expansió en la bicentenària història castellera.

El Premi Repsol de Fotografia Castellera presenta, com és habitual, dues categories: professional i popular. En totes dues, els participants han de concursar amb fotografies corresponents a les temporades compreses entre 2010 i 2019, incloses. En la categoria professional, els fotògrafs han d'enviar els seus treballs per correu electrònic i un jurat integrat per representants de les colles de gamma extra valorarà els cinc guanyadors. En la categoria popular, enguany el concurs és via Instagram (en les edicions anteriors s'havia fet a Facebook) i guanyaran les quatre imatges que aconsegueixin sumar més vots, tan bon punt es pengin amb el hashtag #ConcursRepsolFotografiaCastellera.

Els premis es lliuraran a la quinzena edició de la Nit de Castells, que se celebrarà el 12 de juny vinent a les 19.30 h al Centre Cultural de  Valls, amb assistència de les colles castelleres, representants institucionals i agents socials. 

Categoria professional

En la categoria professional s'hi poden presentar fotògrafs professionals amb fotografies castelleres de les temporades compreses entre 2010 i 2019, incloses, publicades en un mitjà imprès o digital o presentades a una exposició o mostra cultural i artística.  Cada participant pot enviar un màxim de 3 fotografies. S'estableixen cinc premis, el primer dotat en 700 euros; el segon en 350 euros; el tercer en 150 euros, i el quart en 100 euros. També es crea un nou premi en categoria Seguretat en castells, que estarà dotat en 100 euros.

Categoria popular

La categoria popular és una convocatòria oberta a qualsevol persona que presenti una fotografia castellera corresponent a les temporades compreses entre 2010 i 2019, incloses. Els participants podran penjar les  fotografies a  Instagram  amb el hashtag #ConcursRepsolFotografiaCastellera de la Revista Castells. La participació començarà el 28 de maig de 2021 i finalitzarà dilluns 7 de juny de 2021, a les 10.00 h del matí. Cada participant pot fer-ho amb un màxim de tres fotografies i tots els participants han de seguir el compte d'Instagram de la Revista Castells. S'estableixen quatre premis, el primer dotat en 300 euros, el segon en 150 euros; el tercer en 100 euros i el quart en 50 euros.