Una usuària escanejant en codi QR d'un contenidor de Valls

Presenten RECICLOS, el sistema de reciclatge de Valls que té recompensa

La capital de l'Alt Camp és la primera ciutat de la demarcació de Tarragona en posar en marxa el nou sistema

Els vallencs compromesos amb el  reciclatge tenen, a partir d'avui, recompensa. En aquest sentit, l'Ajuntament de Valls ha posat en marxa RECICLOS, el primer sistema de devolució i recompensa de reciclatge a l'Estat espanyol, que ha estat desenvolupat per Ecoembes, l'organització ambiental sense ànim de lucre que coordina el reciclatge d'envasos a tot el país.

Així, els veïns de la capital de l'Alt Camp podran reciclar els envasos  de plàstic en un dels 126 contenidors gros de la ciutat, als quals se'ls ha incorporat tecnologia, i podran obtenir diverses recompenses. Entre aquests incentius destaquen productes per fomentar la mobilitat sostenible i accions de caràcter social com és la donació a  Càritas Arxiprestal de Valls i l'Alt Camp  de material sanitari per prevenir la Covid-19 en famílies en risc d'exclusió social.

Per a fer-ho, els usuaris només han de descarregar-se la webapp, escanejar el  codi de barres de l'envàs que volen reciclar i dipositar-lo a un dels contenidors grocs. En fer-ho, obtindran punts, denominats RECICLOS, que podran canviar per les diferents  recompenses que tinguin disponibles.