Carrer d'Alcover

Alcover presenta una nova edició dels pressupostos participatius

La votació s'allargarà fins al 18 de setembre

L'Ajuntament d'Alcover continua apostant pels pressupostos participatius, un mecanisme de participació i gestió del municipi, mitjançant el qual els veïns i veïnes poden decidir de forma directa sobre la destinació de part dels recursos municipals. Els alcoverencs han exposat i proposat en què destinarien 20.000 euros del pressupost municipal, 2.000 euros més que en la darrera  partida, per executar projectes de millora i manteniment de l'espai públic. S’han presentat un total de  10 propostes de les quals 9 han estat admeses, segons les bases establertes.

Les nou propostes són l'arranjament de  Pont dels Moros, una nova àrea d’esport a l’aire lliure amb un parc de barres, la instal·lació de dues cistelles regulables de paret i banquetes al pavelló municipal, un nou parc inclusiu a la plaça Lluís Companys, la creació d'àrees de jocs a la Font Fresca, la millora als parcs infantils amb la instal·lació d’una tirolina a la plaça Lluís Companys i al parc del Mas de Forès, millores al pavelló Municipal, l'enjardinament de l'entrada d'Alcover des de Valls i les cobertes per aixopluc als dos accessos de l'escola i la llar d'infants .

Des d'aquest dilluns 31 d'agost  i fins al 18 de setembre, s'obre el període de votació entre la ciutadania. Com a novetat, aquest s'allargarà tres setmanes repartides en dos ubicacions diferents, així del 31 d’agost al 13 de setembre es podrà dipositar la butlleta a la Piscina municipal i del 14 al 18 de setembre es podrà votar a Ca Cosme.

Com funciona la votació?

Els alcoverencs rebran al seu domicili una butlleta amb la relació dels projectes presentats. En aquesta es podrà seleccionar una única opció i la votació es farà presencialment a la recepció de la piscina Municipal (del 31 d'agost al 13 de setembre) i a l’oficina d’Atenció al Ciutadà de Ca Cosme on hi haurà a disposició de la ciutadania l'urna per a realitzar la votació dels projectes. Serà necessari identificar-se per tal de poder fer la votació. Podrà votar el global de la població majors de 16 anys i empadronats a Alcover.

Finalment, es realitzarà la proposta o propostes més votades per majoria simple de vots fins esgotar el pressupost destinat.  En cas d’empat entre dues o més propostes, la Comissió Tècnica d’Avaluació adoptarà la valoració final de quines propostes han de ser escollides per a dur-les a terme. L’acte d’escrutini dels vots i publicació dels resultats es farà el 18 de setembre a les 19.30 h a Ca Cosme.