Colles castelleres a la Font de la Manxa de Valls

«No és prudent tornar»: primera colla castellera que es desmarca de la trobada de Valls

Els Minyons de Terrassa volen preservar la salut dels castellers i evitar el col·lapse sanitari

Els Minyons de Terrassa s'ha desmarcat de la Trobada de Colles Castelleres de les Decennals, prevista pel 30 de gener a Valls. L'aplec preveu reunir més de  8.000 castellers d'una vuitantena de colles. Segons els egarencs, l'actual context sanitari fa inviable la seva participació.

«El risc de rebrot i els casos positius dels darrers dies a Terrassa són els més elevats des de l'inici de la crisi». La decisió, expliquen, ha estat molt difícil de prendre per la importància de la trobada. Finalment s'ha optat per preservar la salut dels castellers i per no tensar més els serveis sanitaris.

Per aquest mateix motiu, la colla malva també ha anunciat l'ajornament  de l'inici dels assajos: «No és prudent tornar». La colla havia de començar els assajos el divendres 7 de gener, però no ho farà fins que les dades de la pandèmia millorin.

La situació de les darreres setmanes, afirmen, els obliguen a prendre una decisió doblement dolorosa, ja que a més d'aturar l'activitat pròpia de la colla es veuen també obligats a declinar la invitació a les Festes Decennals de Valls.

Els Minyons hi renuncien a contracor perquè la trobada castellera de les Festes de la Candela de Valls, al costat de la resta del món casteller és una de les actuacions més esperades. Tot i això, els de la camisa malva han prioritzat obeir a les recomanacions del grup covid de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) i del personal sanitari de la colla.

La trobada del 30 de gener preveu aplegar una vuitantena de colles de Catalunya, Mallorca i Andorra, onze anys després de la darrera trobada, l'any 2011. L'activitat estarà precedida pel desè Simposi Casteller de Catalunya i la desena edició de la Fira Castells.