Imatges dels actes reivindicatius durant el matí del 8M 2021 a Tarragona

Valls presenta tots els actes programats per al Dia Internacional de la Dona

El programa inclou exposicions, tallers, rutes i altres propostes de caire participatiu

L'Ajuntament de Valls promou la celebració del 8M, Dia Internacional de les Dones, amb una dotzena d'activitats. S'allargaran durant tot el mes de març. Com a novetat d'enguany, la regidoria d'Igualtat distribuirà a tots els centres educatius de la ciutat i als edificis municipals llaços grans de color lila per tal que estiguin penjats en llocs visibles de les seves façanes a partir d'avui mateix.

Els actes de caire institucional del mateix dia 8 de març consistiran, en primer lloc, en la descoberta d'una placa commemorativa en record a les infermeres de l'Hospital d'Infecciosos, ubicat durant la  Guerra Civil  en l'actual edifici de l'escola de la Candela, on es farà aquest acte a les 11.00 h. Després, hi haurà la lectura del manifest institucional, a càrrec de les dones emprenedores Heura Musté Segura i Laia Benaiges Monné, a les 12.00 h a la plaça del Blat.

El programa conté dues exposicions que ja es poden visitar. Per una banda, 'Lesbofòbia, vers i revers d'una violència patriarcal', instal·lada fins el 27 de març (el dia 11 a les 18.30 h es farà una visita guiada) al pati de l'Institut d'Estudis Vallencs. Vol explorar les violències estructurals que reben les lesbianes dins del sistema patriarcal.

Per altra banda, 'Il·lustres amb nom de dona', comissariada per la historiadora Aïda Sánchez Martínez. Està ubicada al vestíbul del Teatre Principal i recull les trajectòries de les vallenques il·lustres Dolors Vives i Maria Murtra.

Una altra proposta del 8M seran les rutes guiades. Així, el dia 9 hi haurà un recorregut de coneixement urbà amb perspectiva de gènere, a càrrec del col·lectiu Punt 6, a les 17.30 h des de la plaça del Blat. El dia 12 de març a les 11.00 h es farà la ruta històrica 'Dones treballadores', a càrrec Aïda Sánchez Martínez i Pilar Vives Corbella, des de l'Hort d'en Tondo.

Algunes entitats se sumen al programa commemoratiu de l'Ajuntament amb les seves propostes. És el cas de l'Associació de Dones de Valls  amb el taller d'impacte de gènere durant la Covid en les dones que viuen soles. Es farà el dia 17 de març a les 17.00 h a Casa Caritat. També hi haurà el concert-vermut feminista amb la cantautora rural Susannes, el dia 12 a les 12.00 h al pati de l'Heura Musa, organitzat per Dones d'ERC Valls.

El programa es completa amb el taller de dansa oriental a càrrec d'Isabel Grau Arranz, avui mateix a les 18.00 h al Centre Cívic. També el taller d'autodefensa feminista a càrrec de Sònia Vaquer Basora el 7 de març a les 17.30 h al Centre Cívic. I la narració oral del conte 'En els boscos de la memòria' amb l'autora, Muntsa Plana Valls, el dia 10 a les 17.30 h a la Biblioteca Carles Cardó.