Plaça del Pati de Valls

Aquest estiu, Valls enlairarà un globus per admirar la silueta de la ciutat

La vuitena edició de l'Estiu Actiu se celebrarà entre l'1 i el 23 de juliol amb un total de 25 propostes

Aquest mes de juliol, l'Ajuntament de  Valls ha organitzat la vuitena edició de l'Estiu Actiu. Un programa d'activitats que es desplegarà de l'1 al 23 de juliol. Amb aquesta iniciativa es vol consolidar i ampliar el cicle lúdicofestiu de la ciutat.

Una de les principals novetats de la programació d'aquest any és 'Enlaira't'. Es realitzarà el divendres 16 de juliol, de 20.00 h a 22.00 h a l'Era de Batre. Les persones podran enlairar-se amb globus i admirar l'sky line de la ciutat a vista d'ocell.

Una altra de les activitats destacades de l'edició d'aquest any és el Tast de Vermut organitzat pel Magatzem del Vermut. Reprèn una nova edició, i que l'any passat no es va poder realitzar. D'altres activitats d'èxit com el taller de pintura mural a càrrec de l'artista vallenca Berta Artigal.

L'Estiu Actiu d'aquest 2021 compta amb un total de 25 propostes d'activitats dividides en diferents categories. Càpsules formatives (13 tallers), pinzellades tecnològiques i digitals (2 tallers), Descobrim Valls (6 activitats) i Viu l'estiu al carrer! (4 activitats). 

En aquesta edició però, a causa de les limitacions imposades per la pandèmia de la  Covid-19, s'han hagut d'adaptar les activitats per a grups reduïts. També s'ha procurat que la major part de l'oferta sigui gratuïta per fer-la accessible al conjunt de la població.

Continuïtat en les activitats

La visita nocturna al cementiri, a càrrec d'Àngel Gasol i del GTP, la ruta pel Call Jueu, són algunes de les activitats que en aquesta edició es tornen a repetir.

A més, es mantenen la ruta guiada de  llegendes i contalles pel Centre Històric de la ciutat. També la visita guiada sobre els personatges il·lustres de Valls, també a càrrec de l'historiador local Àngel Gasol.

En aquesta edició, com a novetat, en col·laboració amb l'Oficina Municipal d'Informació i Turisme, s'incorporen dues noves rutes: "Històries amagades entre els murs sagrats" i "El cistell de la Candela".

Algunes de les activitats que tindran continuïtat en aquesta edició són el torneig "Escac i mat" organitzat pel Club Escacs Valls i VallsJove.

Es manté, així mateix, l'Espai de jocs, dinamitzat per l'associació vallenca As. en la Manga, que agrupa persones vinculades al món dels jocs de taula, rol i de cartes. Amb aquest espai es vol promoure la pràctica dels jocs de taula que gaudeixen actualment d'un bon estat de salut.

Totes les activitats requereixen d'inscripció prèvia (per a previsió de places i control d'aforament). El període d'inscripcions s'iniciarà el proper dilluns 28 de juny. En el cas de les activitats de pagament, s'hauran de fer presencialment a les dependències del  Centre Cívic  de dilluns a divendres al matí.

Per les activitats gratuïtes les inscripcions es faran de manera virtual, a través del correu: centrecivic@valls.cat. Les inscripcions es podran realitzar fins a dos dies abans de l'activitat o fins a esgotar places. Cada persona es podrà inscriure fins a un màxim de  4 activitats gratuïtes.