Imatge del cartell anunciador de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls

Tots els actes: presenten el programa de les Festes Decennals 2021+1 de Valls

Del 24 de gener al 6 de febrer la capital de l'Alt Camp viurà el 24è desenari en honor a la Mare de Déu de la Candela

Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela són unes festes extraordinàries que tenen lloc des de 1791. Són declarades Festa Patrimonial d'Interès Nacional per part del Govern de la Generalitat de Catalunya.

Durant 10 dies, la ciutat de Valls retroba i exhibeix les seves arrels amb les lluminàries, els castells, el seguici cerimonial i la professó amb la imatge de la Mare de Déu. Són un conjunt d’actes que acompanyen el sentiment d’identitat al voltant la festa.

Cada desenari ha esdevingut un extraordinari programa d'espectacles de les més diverses disciplines i activitats de participació ciutadana. Les properes, ajornades  un any per la pandèmia, tindran lloc l'any 2021+1, del 28 de gener al 6 de febrer.

  • Programa d'actes de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1

DILLUNS 24 DE GENER

Durant tota la jornada. Mostra d'aparadors Festes de la Candela 2021+1.

18 h. Biblioteca Popular. Inauguració de la mostra festiva «Un tomb de festa: de Carnaval a la Candela». 

19 h. Sala actes Convent del Carme. Presentació de la carpeta La Galeria de Ciutadans Il·lustres.

20 h. Cambril de la Mare de Déu de la Candela. Acte de proclamació de la nova distinció Candela Desenària, que ha recaigut en el col·lectiu de dones que s’ocupen de la cura diària de la capella dedicada a la nostra advocació en l’Església Sant Joan.

DIMARTS 25 DE GENER

17.15 h. Des del local social de la Colla La Pessigolla, c. Avenir. Cercavila del basilisc i basilisc petit. 

17.30 h. Biblioteca Popular. Obertura de l’exposició.

18 h. Pl. Pilar Prim. Presentació figura de goma del basilisc.

18.30 h. Saló de Plens, Ajuntament. Presentació de la bandera cerimonial de Valls. Inspirada en la que havia sortit amb anterioritat en els seguicis processionals i que era penjada a la balconada municipal.

19.30 h. Museu de Valls. Visuals. «2021+1 Lúmens». Inauguració de l’exposició d’intervencions lumíniques.

20.30 h. Església Sant Francesc. Visuals. «2021+1 Lúmens». Obertura de les accions artístiques.

DIMECRES 26 DE GENER

11 h. Església Sant Francesc, Arxiu i Museu de Valls. Obertura d’exposicions.

17 h. Església Sant Francesc, Arxiu i Museu de Valls. Obertura d’exposicions.

17.30 h. Biblioteca Popular. Obertura de l’exposició.

18 h. Façanes de la seu social de la Unió Anelles de la Flama. Inauguració de l’exposició “Els 50 de la UAF: una exposició d’aniversari”.

18.30 h. Sala actes local social de la Unió Anelles de la Flama. La Candelera d’aquí i d’allà. Concert de gralla i timbal de les colles de la UAF.

19 h. Sala actes Convent del Carme. Nomenament de les Ciutadanes Il·lustres, la científica Maria Murtra Casanovas i la pionera de l’aviació Dolors Vives Rodon, i presentació dels retrats corresponents.

19.30 h. Sala actes Biblioteca Carles Cardó, accés per c. Sant Pere. Presentació dels motlles dels Blais, la galeta pròpia de la festivitat de Sant Blai.

20.15 h. Sala Sant Roc. Inauguració de l’exposició Jaume Solé i el Retaule dels castells, i del catàleg corresponent.

20.45 h. Vestíbul Teatre Principal. Inauguració de l’exposició Il·lustres amb nom de dona.

DIJOUS 27 DE GENER

9 h. Pavelló Xavi Tondo·ALECOSA. Decennals per a les escoles. Companyia Circ Xic amb Teatre de Funàmbuls, conduït per Ton Muntané, i presentació dels dotze nans de les escoles.

11 h. Arxiu i Museu de Valls. Obertura d’exposicions.

11.30 h. Pavelló Xavi Tondo·ALECOSA. Decennals per a les escoles. Espectacle per als centres educatius de Valls. Companyia Circ Xic + Nans de les escoles de Valls + Grallers Els Blu’s de Valls + visuals d’Alba Tudó.

11.30 h. Pl. Blat. Estrena dels nous domassos per als balcons de la façana de l’Ajuntament, col·locats per les Candeles de Valls.

12 h. Pl. Blat. Brindis amb el cava Adernats de Vinícola de Nulles, commemoratiu de les Decennals.

15.30 h. Pavelló Xavi Tondo·ALECOSA. Decennals per a les escoles. Espectacle per als centres educatius de Valls. Companyia Circ Xic + Nans de le escoles de Valls + Grallers Els Blu’s de Valls + visuals d’Alba Tudó.

17 h. Església Sant Francesc, Arxiu i Museu de Valls, Sala Sant Roc i Vestíbul Teatre Principal. Obertura d’exposicions.

17.30 h. Biblioteca Popular. Obertura de l’exposició.

18.30 h. Façanes de la Biblioteca Carles Cardó i altres de la pl. Pilar Prim. Inici de la Ruta de les Exposicions. Intervenció visual per part del col·lectiu fotogràfic Fort i amunt! Fotografies castelleres de diferents creadors de tot el país. 

19.15 h. Sala d’exposicions d’AAEET. Inauguració de l’exposició de col·leccionisme. Organitza: AAEET

20 h. Capella del Roser. Inauguració de l’exposició del Grup de Nadal d’Artistes Vallencs. 

20.15 h. Sala actes Convent del Carme. Presentació del llibre L'última frontera. Els 3 de 9 sense folre de Santa Úrsula: una gesta llegendària, de Jordi Andreu, així com del volum 7 de l’Enciclopèdia Castellera.

20.30 h. Centre de Lectura, c. Cort 1. Inauguració de l’exposició de pintura De Candela a Candela, de Josep M. Queralt i Bellés. 

21 h. Pati Sant Roc. Inauguració de l’Exposició Un tomb més: les Decennals que van ser. Integrada per elements representatius del folklore i del patrimoni material festiu de Valls, i que han format part de diverses Festes Decennals al llarg del segle XIX i XX.

Aparador d'una botiga per les Decennals
Aparador d'una botiga per les Decennals | Albert Oliva

DIVENDRES 28 DE GENER

9 h. Pavelló Xavi Tondo·ALECOSA. Decennals per a les escoles. Espectacle per als centres educatius de Valls. Companyia Circ Xic + Nans de les escoles de Valls + Grallers Els Blu’s de Valls + visuals d’Alba Tudó.

10 h. Biblioteca Popular i Pati Sant Roc. Obertura d’exposicions.

11 h. Arxiu i Museu de Valls. Obertura d’exposicions.

11.30 h. Pavelló Xavi Tondo·ALECOSA. Decennals per a les escoles. Espectacle per als centres educatius de Valls. Companyia Circ Xic + Nans de le escoles de Valls + Grallers Els Blu’s de Valls + visuals d’Alba Tudó.

11.45 h. Casa de la Ciutat, pl. Blat. Col·locació dels retrats de les Vallenques Il·lustres 2021+1 , Maria Murtra i Dolors Vives, a la Galeria d’Il·lustres.

12.30 h. Pl. Blat. Sortida de l’àliga i el Lladrefaves als balcons laterals de la Casa de la Vila amb la cobla de Ministrers Bufalodre. 

13 h. Campanars de les esglésies de Sant Joan, Sant Antoni, Mare de Déu del Carme, Mare de Déu del Lledó, el Sagrat Cor de la Urbanització Francesc Clols, la capella del Roser i el convent de les Mínimes: Tritlleig de campanes d’inici de festes.

13 h. Aparcament Hort del Carme. Esclafidora tronada aèria inaugural, encetada per 24 eixordadors morterets en commemoració del 24è desenari, per part de les Candeles de Valls i l’alcaldessa Dolors Farré.

15 a 20 h. El Vilar, pista nova · Prat International Brands · Griffith Foods. Patinatge en la pista de gel.

15.30 h. Pavelló Xavi Tondo·ALECOSA. Decennals per a les escoles. Darrer espectacle per als centres educatius de Valls. Companyia Circ Xic + Nans de les escoles de Valls + Grallers Els Blu’s de Valls + visuals d’Alba Tudó.

16 a 20.30 h. Pl. Quarter, carrers del Teatre i Germans de Sant Gabriel, i Institut Serra de Miramar. Accés pel carrer del Teatre i pel carrer Anselm Clavé. Familiars. Obertura de la 10ª Fira Castells

16.30 h. Vela Convent del Carme, accés per pl. Carme. Decennals familiars. Dansa. La Petita MaluMaluga: 30 elefants sota un paraigua.

17 h. AAEET, Biblioteca Popular, Capella del Roser, Església Sant Francesc, Arxiu i Museu de Valls, Pati Sant Roc, Sala Sant Roc i Vestíbul Teatre Principal. Obertura d’exposicions.

17 a 23 h. PIV – La Plana – Tennis Valls. Torneig de pàdel. 

17.30 h. Teatre Principal, patrocinat per Port de Tarragona. El Pregó a càrrec del músic vallenc Marc Moncusí. 

18 h. Vela Convent del Carme, accés pl. Carme. Decennals familiars. Dansa. La Petita MaluMaluga: 30 elefants sota un paraigua.

19 h. El Pati. Primera encesa de les Lluminàries Rituals, artísticament creades per la companyia italiana Mariano Light, de Corigliano d’Otranto (Lecce) a la regió de la Pulla, i disposades per les places del Blat i del Pati, i el carrer de la Cort.

19.15 h. Des del Pati. Cavalcada de la llum. Compagnie des Quidams (França): Fiers a cheval. Deu imponents cavalls d'ivori, lleugers i extravagants, veritables éssers extraordinaris, ens conviden a somiar i ens condueixen amb una cavalcada màgica, lluminosa i musical cap a l’Espectacle Inaugural.

20.15 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Espectacle inaugural de les Decennals. Lluminàries Musicals: Omega. 

21.15 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 2. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

21.30 h. Centre Cultural·Lear Corporation. Lírica·teatre. María Bayo: Divina Cleopatra.

22 h. Teatre Principal, patrocinat per Port de Tarragona. La Nit del Decàlia. Recorregut poètic, visual i multidisciplinari per les 12 edicions dels concursos poètics a Valls, d’ençà que el 1881 s’incorporaren als programes de les Decennals, combinant-t’ho amb un petit passeig per la història de la ciutat. 

22 h. Local Colla Vella dels Xiquets de Valls. Assaig obert de preparació de les diades de la Trobada de Colles Castelleres dels Països Catalans i de la Mare de Déu de la Candela. 

22.15 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 3. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

23.15 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 4. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

23.30 h. Pavelló Xavi Tondo·ALECOSA. Primer Ball de les Decennals. Orquestra La Principal de la Bisbal. Fundada el 1888, ha crescut paral·lela a la història de Catalunya.

24 h. Vela Principal·Estrella Damm. Concert músiques urbanes. Les Decennals i Flaix FM presenten Don Patricio.

DISSABTE 29 DE GENER

Des de bon matí. Casa de la Ciutat, pl. Blat. Sortida de l’àliga al balcó. Cada jornada de les Decennals veu com la bèstia majestàtica apareix en el balcó del saló de plens.

9 a 12 h. El Fornàs. Circuït cross. 3 h de resistència en BTT. Organitzen: Club BTT de Valls i l'Alt Camp, Club de Ciclisme Xavi Tondo i secció ciclista del Club Bàsquet Valls. 

9 a 15 h. Zona Kursaal. Petanca. Torneig de petanca.

9 a 20 h. Convent del Carme i Cooperativa Agrícola, pl. Carme. 10è Simposi Casteller de Catalunya.

9 h. Claustre Convent del Carme. 10è Simposi Casteller de Catalunya. Showcooking inaugural amb esmorzar a càrrec de Ramon Martí, Restaurant El Llagut, Tarragona. 

10 h. AAEET, Biblioteca Popular, Capella del Roser, Pati Sant Roc, Sala Sant Roc i Vestíbul Teatre Principal. Obertura d’exposicions.

10 h. Sala actes Convent del Carme. 10è Simposi Casteller de Catalunya. Conferència inaugural. Vicent Torrent, musicòleg i cantant de la formació Al Tall, País Valencià.

10 h. Església Sant Antoni. Eucaristia

10 a 14.30 h. Pl. Quarter, carrers del Teatre i Germans de Sant Gabriel, i Institut Serra de Miramar. Accés pel carrer del Teatre i pel carrer Anselm Clavé. Familiars. 10ª Fira Castells. 

10 a 14 h. PIV – La Plana – Tennis Valls. Torneig de pàdel. 

10 h. Des del pg. Caputxins i del capdamunt del pg. Estació fins davant del Centre Cultural·Lear Corporation. Cercaviles de la 21ª Mostra de bestiari escolar. 

10.30 a 12 h. Sala actes Convent del Carme. 10è Simposi Casteller de Catalunya.

10.30 a 12 h. Cooperativa Agrícola. 10è Simposi Casteller de Catalunya.

10.30 h. El Vilar. Arribada progressiva de les diferents bèsties i cloenda de la 21ª Mostra de bestiari escolar amb la ballada conjunta de tots els elements participants.

11 a 14 h. El Vilar, pista nova · Prat International Brands · Griffith Foods. Patinatge en la pista de gel. 

11 h. Vela Convent del Carme. 10è Simposi Casteller de Catalunya. Àmbit enogastronòmic. Sessió de tast. Presentació del cava de les Decennals 2021 +1 a càrrec d’Adernats.

11 h. Església Sant Francesc, Arxiu i Museu de Valls. Obertura d’exposicions.

11.30 h. Pg. Caputxins. Seguici Petit i presentació a la ciutat dels nans de les escoles, apadrinats pels nans de Valls amb els grallers els Cofins.

11.30 h. Des de l’Oficina de Turisme, c. Cort 3.  Visita guiada La Candela, història de les Decennals. 

12 h. El Pati. Públics familiars. Circ. El Tingladu presenta Km0. 

12 h. Sala actes Biblioteca Carles Cardó, accés pel c. Sant Pere. Decennals literàries. Presentació del llibre amb el poemari guanyador del Premi Decàlia.

12 h. Santuari del Lledó. Pregó del Centre de Lectura d'anunci de les Decennals, a càrrec del llicenciat en veterinària i vicepresident de l'Acadèmia de Ciències Veterinàries de Catalunya, Francesc Monné i Orga. 

12.30 a 14 h. Sala actes Convent del Carme. 10è Simposi Casteller de Catalunya.

12.30 a 14 h. Cooperativa Agrícola. 10è Simposi Casteller de Catalunya

12.30 h. Des de pl. Estació. Cercavila d'arribada dels convidats i els padrins per a l'acte d'estrena del recuperat ball de cavallets de Valls. 

13 h. Pl. Torrent del Titit. Estrena del recuperat ball dels cavallets, documentat a Valls almenys entre 1712 i 1790. 

14.15 h. Claustre Convent del Carme. 10è Simposi Casteller de Catalunya.

15 a 20 h. El Vilar, pista nova · Prat International Brands · Griffith Foods. Patinatge en la pista de gel. 

15.30 a 20.30 h. Pl. Quarter, carrers del Teatre i Germans de Sant Gabriel, i Institut Serra de Miramar. Accés pel carrer del Teatre i pel carrer Anselm Clavé. Familiars. Segona tarda de la 10ª Fira Castells.

16 h. Sala actes Convent del Carme i Cooperativa Agrícola. 10è Simposi Casteller de Catalunya.

16.30 h. AAEET, Capella del Roser, Sala Sant Roc i Vestíbul Teatre Principal. Obertura d’exposicions.

17 h. Biblioteca Popular, Església Sant Francesc, Arxiu i Museu de Valls i Pati Sant Roc. Obertura d’exposicions.

17 h. Vela Convent del Carme. 10è Simposi Casteller de Catalunya. 

17 h. Des de pl. Blat. Desitjat anunci del Trasllat de la imatge de la Mare de Déu de la Candela des de la seva capella a l’altar major. Primera sortida del seguici cerimonial de Valls. Casa de la Ciutat. Recollida de la bandera de la Ciutat i la corporació municipal, acompanyades per la policia local de gala, per part del seguici cerimonial, per dirigir-se a l’Església Sant Joan.  

18 h. El Pati, pl. Blat i c. Cort. Encesa de les Lluminàries a càrrec de Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia

18 h. Sala actes Convent del Carme. Cloenda del 10è Simposi Casteller de Catalunya. 

18.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 1. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia,

18.30 h. Campanar de Sant Joan. Toc a novena i tritlleig de campanes d’entrada al Trasllat de la Mare de Déu, a càrrec dels campaners de les Borges Blanques.

19 h. Sala Cooperativa Agrícola. Cloenda del 10è Simposi Casteller de Catalunya. 

19 h. Pavelló Xavi Tondo·ALECOSA. Concert. Orquestra Metropol.

19 h. Església Sant Joan. Solemne Trasllat de la Mare de Déu de la Candela des de la seva capella a l’altar major. Baixada del cambril per la festivitat de 2021 per implorar protecció, se’n dona continuïtat amb el cerimoniós trànsit fins a l’altar. Seguint la consuetud, és portada per dos preveres fills de Valls i per dos regidors de l’Ajuntament de la ciutat, mentre el nou orgue de la Ciutat sonarà per primer cop en aquest ritual. El presbiteri romandrà artísticament empal·liat i encortinat de belles robes, preparades per l’obrador d’Amadeu Ferré, per a tal d’acollir la imatge de la Mare de Déu.

19.15 h. Vela pl. Oli. Tanda de lluïment dels balls parlats i les danses del seguici cerimonial, amb la participació del ball de gitanes, el ball de cavallets, el ball de bastons, el ball de cercolets i el ball de la primera.

19.30 h. Església Sant Joan. Inici de la novena de la Mare de Déu de la Candela. La novena o espai de nou dies dedicat a la nostra devoció comença amb el cant del Virolai a la Mare de Déu de la Candela, i és predicada per Joan Planellas i Barnosell, Arquebisbe de Tarragona qui, tot seguit, presideix la celebració de l’Eucaristia. El cant dels Goigs a la Mare de Déu de la Candela clouen la novena.

19.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 2. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

20.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 3. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

20.30 h. Vela Convent del Carme. Monòleg casteller. Àlex Pereira: Escaleta on tour. 

21 h. Centre Cultural·Lear Corporation. Dansa · flamenc. Los Vivancos: Live.

21 h. Restaurant Casa Fèlix. Sopar i ball de gala del Centre de Lectura: Orquestra Atalaia.

21.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 4. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

22 h. Teatre Principal, patrocinat per Port de Tarragona. Música. Mariona Escoda: Tal com havia de ser

22.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 5. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

22.30 h. Vela Principal·Estrella Damm. Concert. Les Decennals i Hit 103 presenten  Rosario: Te lo digo todo y no te digo na.

23.30 h. Pavelló Xavi Tondo·ALECOSA. Ball de nit. Orquestra Metropol.

23.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 6, síntesi de l’1 i 2. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

Colles castelleres a la Font de la Manxa de Valls
Imatge de la darrera trobada castellera l'any 2011 | Ajuntament de Valls / Pere Toda

DIUMENGE 30 DE GENER

8 h. Des de pl. Blat i des dels habitatges de la Colla Vella. Airoses matinades a càrrec de l’Escola de grallers de la Colla Joves Xiquets de Valls, Grallers de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, així com dels grups d’altres colles que s’hi vulguin sumar.

Durant la jornada. Establiments de restauració. Ruta de tapes

9.30 h. Aparcament Hort del Carme. Trobada castellera dels Països Catalans. Inici de l’arribada esgraonada de les colles participants. L’espai estarà ambientat amb els concerts:

9.35 h. Canya d’Or & Brass, Reus.

10.55 h. Electrogralla, presentant el nou disc Empelt. Des de Sallent, preestrena del músic Roger Andorrà.  Servei de bar i entrepans

Durant tota la jornada. Pl. Blat. Pilars de les colles castelleres que vulguin plantar-los.

10 a 14 h. Lloc a determinar. Decennals solidàries. Donacions al Banc de sang i teixits. C

10 h. AAEET, Biblioteca Popular, Capella del Roser, Pati Sant Roc, Sala Sant Roc i Vestíbul Teatre Principal. Obertura d’exposicions.

10 a 14.30 h. Pl. Quarter, carrers del Teatre i Germans de Sant Gabriel, i Institut Serra de Miramar. Accés pel carrer del Teatre i pel carrer Anselm Clavé. Familiars. Darrera jornada de la 10ª Fira Castells.

10.30 h. Casa de la Ciutat. Recepció institucional d’alcaldesses, alcaldes i delegats dels grups festius de la comarca de l’Alt Camp participants en la Mostra que es desenvolupa a la tarda.

11 a 14 h. El Vilar, pista nova · Prat International Brands · Griffith Foods. Patinatge en la pista de gel. 

11 h. Església Sant Joan. Eucaristia, dedicada a les famílies i visita dels infants a la Mare de Déu.

11 h. Església Sant Francesc, Arxiu i Museu de Valls. Obertura d’exposicions.

11.30 h. Sala Sant Roc. Visita comentada a l’exposició Jaume Solé i el Retaule Casteller.

11.30 h. Des de l’Oficina de Turisme, c. Cort 3.  Visita guiada La Candela, història de les Decennals. 

12 h. Aparcament Hort del Carme. Trobada de Colles Castelleres dels Països Catalans. Actuació. Hi participen 81 colles i 8.400 castelleres i castellers, acompanyats dels respectius grups de gralles i timbals. Tot seguit. Aparcament Hort del Carme. Toc de vermut pels grallers i timbalers.

12 h. Vela Convent del Carme, accés per pl. Carme. Decennals familiars. Dansa. Mariantònia Oliver (Mallorca): Volen volen. 

12 h. Pati Col·legi Eugeni d'Ors. Decennals familiars. Circ. La Baldufa: Bye bye confetti. 

12.15 h. Església Sant Joan. Concert d'orgue i cornamusa. Josep Mateu i Francesc Sans: L'Arrel i les Branques. 

15 a 20 h. El Vilar, pista nova · Prat International Brands · Griffith Foods. Patinatge en la pista de gel.

15.30 a 20.30 h. Pl. Quarter, carrers del Teatre i Germans de Sant Gabriel, i Institut Serra de Miramar. Accés pel carrer del Teatre i pel carrer Anselm Clavé. Familiars. Darrera tarda de la 10ª Fira Castells. 2

16 h. Pg. Caputxins. Mostra festiva «L’Alt Camp fa festa»: Plantada del Pi de Maig del Pla de Manlleu. 

16.30 h. Locals de les Colles Joves i Vella dels Xiquets de Valls. Obertura dels locals, espai d’acollida per a les castelleres i castellers que ens visiten.

16.30 h. AAEET, Capella del Roser, Sala Sant Roc i Vestíbul Teatre Principal. Obertura d’exposicions.

16.30 h. Pati Col·legi Eugeni d'Ors. Decennals familiars. Circ. La Baldufa: Bye bye confetti.

16.30 h. Vela Convent del Carme. Accés per pl. del Carme. Decennals familiars. Dansa. Mariantònia Oliver (Mallorca): Volen volen.

16.30 h. Centre Històric. Mostra festiva «L’Alt Camp fa festa». Cantada de caramelles amb les colles d’Alió i Vila-rodona.

17 h. Biblioteca Popular i Pati Sant Roc. Obertura d’exposicions.

17 h. Des de l’església del Carme. Continuació de la mostra «L’Alt Camp fa festa»: exhibició dels Armats del Pla de Santa Maria. 

17.15 h. Vela pl. Oli. Ball de gralles.

17.30 h. Itinerari pendent de la comissió de cultura popular. Acabament al Santuari del Lledó. Cercavila dels elements festius de la mostra «L’Alt Camp fa festa». En arribar al santuari del Lledó. Benedicció del Pa Beneït, les típiques coques de les festes patronals dels pobles de la conca del riu Gaià. 

Seguidament. Pg. Caputxins. Cercavila de foc. Els elements de foc de l’Alt Camp inunden el passeig d'espurnes amb les seves carretilles. 

18 h. Centre Cultural·Lear Corporation. Dansa · Música · Llum. Mayumana (Israel): Currents.

18 h. El Pati, pl. Blat i c. Cort. Encesa de les Lluminàries a càrrec de Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

18 h. Teatre Principal, patrocinat per Port de Tarragona. Musical. El Gran Llibre Màgic, amb la vallenca Cristina Murillo. Producció: Companyia T-Gràcia.

18.30 h. Cooperativa agrícola, pl. Carme 4. Familiars·Contes. Les 7 Candeles i una llibertatària

18.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 1. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

19 h. Vela Principal·Estrella Damm. Concert. Les Decennals, FlaixBac i Hit 103 presenten Oques Grasses. Estrena Gira 10 anys

19 h. Campanar Sant Joan. Repic de campanes

19.15 h. Església Sant Antoni. «L’Alt Camp fa festa»: balls parlats, amb la representació del ball parlat del degollament de Sant Joan Baptista de Rodonyà.

19.15 h. Sala actes Convent del Carme. «L’Alt Camp fa festa»: balls parlats, amb la representació del ball de Dames i Vells d’Alcover, acompanyats pels sonadors del ball de vells.

19.30 h. Església Sant Joan. Novena. Segon dia de la Novena. Predica el P. Octavi Vilà, Abat de Poblet, OCist. Tot seguit presidirà la celebració de l'Eucaristia

19.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 2. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

20.15 h. Sala actes Convent del Carme. «L’Alt Camp fa festa»: balls parlats, amb la representació del ball de Dames i Vells d’Alcover.

20.15 h. Església Sant Antoni. «L’Alt Camp fa festa»: balls parlats, amb la representació del ball parlat del degollament de Sant Joan Baptista de Rodonyà.

20.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 3. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

21 h. Centre Cultural·Lear Corporation. Mayumana: Currents.

21.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 4. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

22.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 5. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

DILLUNS 31 DE GENER

Des de les 9 h. Col·legi Baltasar Segú, Escola Eugeni d’Ors, Escola Enxaneta, Institut Serra de Miramar i La Circoteca. Obertura dels cinc espais familiars. 

9 a 13 h. Pati Col·legi Baltasar Segú. Decennals familiars. 

9 a 13 h. Pati Col·legi Baltasar Segú. Decennals familiars.

9 a 13 h. Pati Escola Eugeni d’Ors. Decennals familiars. 

9 a 13 h.  Pati Escola Enxaneta. Decennals familiars.

9 a 13 h.  Pati Escola Enxaneta. Decennals familiars. 

10 h. Gimnàs Escola Enxaneta. Decennals familiars. 

10 h. Gimnàs Escola Eugeni d’Ors. Decennals familiars.

10 h. La  Circoteca. Cia Eudald Ferré: La (petita) Moby Dick, o el misteriós viatge continental d’una “petita” balena.

10 h. Església Sant Joan. Eucaristia

10 h. Biblioteca Popular i Pati Sant Roc. Obertura d’exposicions.

11 h. La  Circoteca. Cia Eudald Ferré: La (petita) Moby Dick.

11 a 13 h. Institut Serra de Miramar, pl. Quarters.  Decennals familiars.

11 a 14 h. El Vilar, pista nova · Prat International Brands · Griffith Foods. Patinatge en la pista de gel. 

12 h. Gimnàs Escola Enxaneta. Decennals familiars. 

12 h. La  Circoteca. Cia Eudald Ferré: La (petita) Moby Dick.

12.30 h. Vela pl. Oli. Músiques d’arrel. Concert vermut: Betzuca.

13 h. La  Circoteca. Cia Eudald Ferré: La (petita) Moby Dick.

15 h. Gimnàs Escola Eugeni d’Ors. Decennals familiars. 

15 a 17 h.  Pati Escola Enxaneta. Decennals familiars. Civi Civiac. Feria de los inventos.

15 a 17 h.  Pati Escola Enxaneta. Decennals familiars. Cia Passabarret. La carpa invisible del senyor Trifelli.

15 a 17 h. Institut Serra de Miramar, pl. Quarters.  Decennals familiars. 

15 a 17 h. Pati Escola Eugeni d’Ors. Decennals familiars. Itinerària. Laberint.

15 a 17 h. Pati Col·legi Baltasar Segú. Decennals familiars.

15 a 17 h. Pati Col·legi Baltasar Segú. Decennals familiars. GAAC. Escales musicals.

15 h. La  Circoteca. Cia Eudald Ferré: La (petita) Moby Dick.

15 a 20 h. El Vilar, pista nova · Prat International Brands · Griffith Foods. Patinatge en la pista de gel. 

15.30 h. Vela Convent del Carme. Decennals familiars. Dansa. Elisenda Nadal. El barri balla: dones.

16 h. La  Circoteca. Cia Eudald Ferré: La (petita) Moby Dick.

17 h. AAEET, Biblioteca Popular, Capella del Roser, Pati Sant Roc, Sala Sant Roc i Vestíbul Teatre Principal. Obertura d’exposicions.

18 h. Sala actes Convent del Carme. Trobada decennal de les Candeles. Recepció institucional per part de l’Alcaldessa Dolors Farré.

18 h. Església Sant Antoni Abat. Conferència sobre el disseny i el procés de construcció del nou Orgue de la ciutat de Valls, a càrrec dels artífexs de l'obra Gerhard Grenzing i Natalie Grenzing. 

18 h. El Pati, pl. Blat i c. Cort. Encesa de les Lluminàries a càrrec de Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

18.15 h. Antic Hospital de Sant Roc i capella del Roser, Aula Taller de la Diputació de Tarragona a Valls. Visita guiada a les instal·lacions de l’aula i, tot seguit, als panells ceràmics de la capella del Roser. 

18.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 1. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

19 h. Campanar Sant Joan. Repic de campanes

19.30 h. Església Sant Joan. Tercer dia de la Novena. Predica Laura Mor, mare i catequista, periodista i editora, vinculada a projectes comunicatius amb vocació cristiana i humanista. Actualment dirigeix Catalunya Religió.Tot seguit presidirà la celebració de l'Eucaristia mossèn Joan Àguila, rector de les parròquies de sant Joan Baptista, de Sant Antoni Abat i la Mare de Déu del Carme de Valls.

19.30 h. Claustre Convent del Carme, accés pl. Carme. Inauguració de l’exposició dels 60 anys d’Òmnium Cultural.

19.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 2. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

20.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 3. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

21 h. Centre Cultural·Lear Corporation. Teatre · Flamenc. Távora Teatro Abierto Cooperativa Andaluza presenta Quejío, de Salvador Távora. Lletres: S. Távora y A. Jiménez Romero.

21.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 4. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

22.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 5. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

22.30 h. Teatre Principal, patrocinat per Port de Tarragona. Teatre · Comèdia. Ricard Farré i Arnau Puig. El bon policia, de Santiago Rusiñol.

23 h. Cooperativa agrícola, pl. Carme 4. Les 7 Candeles i una llibertatària. Joan Vázquez i Marc Sambola: Ocaña, reina de las ramblas.

DIMARTS 1 DE FEBRER

Des de les 9 h. Col·legi Baltasar Segú, Escola Eugeni d’Ors, Escola Enxaneta i Institut Serra de Miramar. Obertura dels quatre espais familiars. 

9 a 13 h. Pati Col·legi Baltasar Segú. Decennals familiars. Ludiespai. Jocs XXL del món.

9 a 13 h. Pati Col·legi Baltasar Segú. Decennals familiars. GAAC. Escales musicals.

9 a 13 h. Pati Escola Eugeni d’Ors. Decennals familiars. Itinerària. El gran laberint.

9 a 13 h.  Pati Escola Enxaneta. Decennals familiars. Civi Civiac. La Feria de los inventos.

9 a 13 h.  Pati Escola Enxaneta. Decennals familiars. Cia Passabarret. La carpa invisible del senyor Trifelli.

10 h. Gimnàs Escola Enxaneta. Decennals familiars. Mireia Besora. 

10 h. Gimnàs Escola Eugeni d’Ors. Decennals familiars. Loles Santana.

10 h. Església Sant Joan. Eucaristia

10 h. Biblioteca Popular i Pati Sant Roc. Obertura d’exposicions.

11 h. Pl. Blat. Arribada i recepció de la Família Robafaves de Mataró.

11 a 13 h. Institut Serra de Miramar, pl. Quarters.  Decennals familiars.

11 h. Vela Convent del Carme. Públics familiars. Teatre de titelles.

11 h. Església Sant Francesc, Arxiu i Museu de Valls. Obertura d’exposicions.

11 a 14 h. El Vilar, pista nova · Prat International Brands · Griffith Foods. Patinatge en la pista de gel. 

11.30 h. Des de pl. Blat a la del Carme. Anada a la tronada per part dels gegants de la ciutat de Valls i de la Família Robafaves de Mataró.

12 h. Campanar Sant Joan. Repic manual de campanes.

12 h. Aparcament del Carme. Ancestral tronada a l’antiga.

12.10 h. Des de pl. Carme i cap a diferents punts de la ciutat, entre ells les residències de la gent gran. Sortida de la vigília de diferents elements del seguici cerimonial.

12.10 h. Gimnàs Escola Enxaneta. Decennals familiars. Mireia Besora.  

12.30 h. Vela pl. l’Oli. Retrobat concert vermut.

15 a 17 h. Pati Col·legi Baltasar Segú. Decennals familiars. Ludiespai. Jocs XXL del món.

15 a 17 h. Pati Col·legi Baltasar Segú. Decennals familiars. GAAC. Escales musicals.

15 a 17 h. Institut Serra de Miramar, pl. Quarters.  Decennals familiars. Teatre de titelles. La Pupila Produccions. Mostra de Lambe lambe i teatre de miniatura.

15 a 17 h. Pati Escola Eugeni d’Ors. Decennals familiars. Itinerària. El gran Laberint.

15 h. Gimnàs Escola Eugeni d’Ors. Decennals familiars. Loles Santana.

15 a 17 h.  Pati Escola Enxaneta. Decennals familiars. Civi Civiac. La Feria de los inventos.

15 a 17 h.  Pati Escola Enxaneta. Decennals familiars. Cia Passabarret. La carpa invisible del senyor Trifelli.

15 a 20 h. El Vilar, pista nova · Prat International Brands · Griffith Foods. Patinatge en la pista de gel. 

15.30 h. Vela Convent del Carme. Públics familiars. Teatre de titelles. 

17 h. AAEET, Biblioteca Popular, Capella del Roser, Església Sant Francesc, Arxiu i Museu de Valls, Pati Sant Roc, Sala Sant Roc i Vestíbul Teatre Principal. Obertura d’exposicions.

17.30 h. Vela pl. Oli. Selecte cafè concert.

18 h. El Pati, pl. Blat i c. Cort. Encesa de les Lluminàries a càrrec de Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

18.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 1. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

19 h. Sala actes Convent del Carme. Decennals Literàries. Narcís Oller al món. Lectura de textos ollerians traduïts a diverses llengües. 

19 h. Campanar Sant Joan. Repic  de campanes

19 h. Des de pl. Blat. Anada a novena amb la participació de les figures de la Ciutat del seguici cerimonial –nans, gegantons, gegants, moixiganga i àliga– que, acompanyats de gralles i ministrers, precediran la bandera de Valls i la corporació municipal amb la policia local de gala.

19.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 2. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

19.30 h. Església Sant Joan. Quart dia de la Novena. Predica Mons. Antoni Vadell Ferrer, Bisbe Auxiliar de Barcelona. Tot seguit presidirà la celebració de l'Eucaristia. 

20 h. Teatre Principal, patrocinat per Port de Tarragona. Ricard Farré i Arnau Puig. El bon policia, de Santiago Rusiñol.

20.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 3. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

20.30 h. Cooperativa agrícola, pl. Carme 4. Les 7 Candeles i una llibertatària. Jordina Biosca: Màquines sexuals. 

Cap a les 20.45 h. Església Sant Joan. Cerimonial ball de l’àliga, acompanyat per la cobla de ministrers Bufalodre. 

21 h. Església Sant Joan. Serena representació de la moixiganga a la llum dels seus ciris, al so dels grallers So Nat. 

21.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 4. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

22.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 5 Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

23 h. Vela Principal·Estrella Damm. Ball de gala: The Glenn Miller Orchestra + Orquestra Maravella.

El veterà Ray McVay, convidat per Glenn Miller Productions de Nova York, lidera l’orquestra de la qual el gran mestre del swing n’estaria orgullós.

23.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 6 (síntesi de l’1 i el 2). Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

24 h. Pavelló Xavi Tondo·ALECOSA. Revetlla jove: Hotel Cochambre + Banda Neon.

Nen a la professó de les Decennals de Valls
Imatge de la professó de 2011 | Ajuntament de Valls / Pere Toda

DIMECRES 2 DE FEBRER

8 h. Des de diferents indrets. Alegre Toc de matinades pels grallers i timbalers:

8 h. Des de l’Estació de ferrocarril. Diana dels trabucaires de la UAF. Itinerari:

8.30 h. Campanar de Sant Joan. Repic manual de campanes, pels campaners de Valls.

9 h. Església Sant Joan. Primera celebració de la diada de la Candela, amb benedicció de les candeles i ofici solemne, concelebrat i presidit pel P. Joan Font, rector de la parròquia del Lledó.

10 h. AAEET, Biblioteca Popular, Capella del Roser, Pati Sant Roc, Sala Sant Roc i Vestíbul Teatre Principal. Obertura d’exposicions.

10.15 h. Des de pl. Blat. Desvetlladora Anada a Ofici amb la segona sortida del seguici cerimonial de Valls.

10.30 h. Campanar de Sant Joan. Repic manual de campanes, pels campaners de Valls.

10.50 h. Pl. Església. Bella estampa de l’Entrada de la bandera de la ciutat, saludada pels elements del seguici cerimonial i pels atronadors morterets de la Pirotècnia Catalana.

11 h. Església Sant Joan. Ofici solemne, que s’inicia amb la tradicional benedicció de les candeles, presidit per l’arquebisbe de Tarragona Joan Planellas, qui realitza l’homilia. Durant l’Ofici, música a càrrec del nou orgue de la Ciutat, i cant dels Goigs i el Virolai dedicats a la Mare de Déu de la Candela.

En acabar l’Ofici. Interior del temple. Emotiu enlairament d’un pilar de cinc per part de les colles Joves i Vella dels Xiquets de Valls, com a sentit homenatge a la Mare de Déu de la Candela.

11 h. Arxiu i Museu de Valls. Obertura d’exposicions.

11 a 14 h. El Vilar, pista nova · Prat International Brands · Griffith Foods. Patinatge en la pista de gel. 

11.30 h. Vela Convent del Carme. Públics familiars. Circ. Cia Seon. Infinit. 

12.40 h. Pl. Blat. Lluïda sortida d’Ofici amb el seguici cerimonial.

Des del carrer de la Cort a la pl. Blat Entrada de les colles dels Xiquets de Valls a la plaça marcat per les gralles i timbals amb el Toc d’Entrada, venint dels seus locals.

Pl. Blat Interpretació dels «Els Segadors», himne nacional de Catalunya per la Fanfara de Torredembarra, acompanyat del cant de vallenques, vallencs i visitants.

A continuació. Pl. Blat. Diada castellera de la Candela, amb la competència de la Colla Joves Xiquets de Valls i Colla Vella dels Xiquets de Valls.
Tot seguit. Pl. Blat. Toc de vermut pels grallers i timbalers d’ambdós colles.

15 a 20 h. El Vilar, pista nova · Prat International Brands · Griffith Foods. Patinatge en la pista de gel.

16.30 h. AAEET, Capella del Roser, Sala Sant Roc i Vestíbul Teatre Principal. Obertura d’exposicions.

17 h. Biblioteca Popular i Pati Sant Roc. Obertura d’exposicions.

17 h. Vela Convent del Carme. Públics familiars. Circ. Cia Seon: Infinit.

17.30 h. Campanar Sant Joan. Repic de campanes

17.45 h. El Pati, pl. Blat i c. Cort. Encesa de les Lluminàries a càrrec de Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

18 h. Des de l’Església Sant Joan. Solemne Professó general i votiva de la Mare de Déu de la Candela, presidida per la seva imatge. L’obre el seguici cerimonial.

A la sortida de la Mare de Déu de la Candela. Cerimonial Salva de 21 morterets, per part de la Pirotècnia Catalana, de Vimbodí i Poblet.

Pati, cantonada amb el carrer Jaume Mercadé. Cant de la Salve.

Pati, cantonada amb el carrer Jaume Mercadé. Balladeta de l’àliga.

En arribar la imatge a la pl. Blat. Corprenedora Entrada de la Mare de Déu de la Candela, enmig de la ballada conjunta el seguici cerimonial al complet, les colles dels Xiquets de Valls sostenint els esvelts pilars, la simfonia d’instruments heterodoxos, el repic de totes les campanes, els cadenciosos 21 morterets disparats en arribar a la pl. Blat, i els focs d’artifici de la Pirotècnia Catalana.

18.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 1. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

19.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 2. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

20.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 3. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

21.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 4. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

22 h. Centre Cultural·Lear Corporation. Musical. La filla del mar.

22 h. Cooperativa agrícola, pl. Carme 4. Les 7 Candeles i una llibertatària. 

22 h. Teatre Principal, patrocinat per Port de Tarragona. Música. Roger Mas, Francesc Sans i la Cobla Sant Jordi.

22.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 5. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

22.30 h. Vela Principal·Estrella Damm. Concert. Les Decennals, Cadena 100 i Rock FM presenten La Oreja de Van Gogh + Rozalén.

23.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 6 (síntesi 1+2). Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

DIJOUS 3 DE FEBRER

Pastisseries i forns. Venda dels blais, la galeta de Sant Blai.

Des de les 9 h. Col·legi Baltasar Segú, Escola Eugeni d’Ors, Escola Enxaneta i Institut Serra de Miramar. Obertura dels quatre espais familiars.

9 a 13 h. Pati Col·legi Baltasar Segú. Decennals familiars. Ludiespai. Jocs XXL del món.

9 a 13 h. Pati Col·legi Baltasar Segú. Decennals familiars. GAAC. Escales musicals.

9 a 13 h. Pati Escola Eugeni d’Ors. Decennals familiars. Itinerària. El gran laberint.

9 a 13 h.  Pati Escola Enxaneta. Decennals familiars. Civi Civiac. La Feria de los inventos.

9 a 13 h.  Pati Escola Enxaneta. Decennals familiars. Cia Passabarret. La carpa invisible del senyor Trifelli.

9 h, aproximadament. Gimnàs Escola Enxaneta. Taller Kids’ Lab, patrocinat per BASF.

10 h. Gimnàs Col·legi Eugeni d’Ors. Decennals familiars. 

10 h. Vela Convent del Carme. Decennals familiars. Circ. Cia La Bleda.

10 h. AAEET, Biblioteca Popular, Capella del Roser, Pati Sant Roc, Sala Sant Roc i Vestíbul Teatre Principal. Obertura d’exposicions.

10.30 h. Des de pl. Jaume I per continuar cap a la de les Escudelles i la de les Garrofes. Representació itinerant del ball de la Rosaura, recuperat per a l’ocasió i acompanyats musicalment per Punt de Malura. 

11 h. Església Sant Joan. Eucaristia. Visita de la gent de les residències. Benedicció dels Blais.

11 h. Arxiu i Museu de Valls. Obertura d’exposicions.

11 a 13 h. Institut Serra de Miramar, pl. Quarters.  Decennals familiars. Teatre de titelles. La Pupila Produccions. Mostra de Lambe lambe i teatre de miniatura.

11 a 14 h. El Vilar, pista nova · Prat International Brands · Griffith Foods. Patinatge en la pista de gel.

11.30 h. Des de pl. Jaume I per continuar cap a la de les Escudelles i la de les Garrofes. Representació itinerant del ball de la Rosaura. En la darrera plaça, esclat sonor de trabucaires.

11.30 h. Des de l’Oficina de Turisme, c. Cort 3.  Visita guiada La Candela, història de les Decennals. 

11.45 h. Vela Convent del Carme. Decennals familiars. Circ. Cia La Bleda. Les vacances de Madame Roulotte.

12.30 h. Des de pl. Jaume I per continuar cap a la de les Escudelles i la de les Garrofes. Representació itinerant del ball de la Rosaura. En la darrera plaça, esclat sonor de trabucaires.

12.30 h. Vela pl. Oli. Concert vermut. Fenya Rai! presenten Plaça Major. 

15 a 17 h. Pati Col·legi Baltasar Segú. Decennals familiars. Ludiespai. Jocs XXL del món.

15 a 17 h. Pati Col·legi Baltasar Segú. Decennals familiars. GAAC. Escales musicals.

15 a 17 h. Institut Serra de Miramar, pl. Quarters.  Decennals familiars. Teatre de titelles. La Pupila Produccions. Mostra de Lambe lambe, teatre de miniatura.

15 a 17 h. Pati Escola Eugeni d’Ors. Decennals familiars. Itinerària. El gran laberint.

15 h. Gimnàs Col·legi Eugeni d’Ors. Decennals familiars. Cia. Cia.

15 a 17 h.  Pati Escola Enxaneta. Decennals familiars. Civi Civiac. La Feria de los inventos.

15 a 17 h.  Pati Escola Enxaneta. Decennals familiars. Cia Passabarret. La carpa invisible del senyor Trifelli.

15 a 20 h. El Vilar, pista nova · Prat International Brands · Griffith Foods. Patinatge en la pista de gel. 

15.30 h. Vela Convent del Carme. Decennals familiars. 

16 h. Des de pl. Jaume I per continuar cap a la de les Escudelles i la de les Garrofes. Representació itinerant del ball de la Rosaura. En la darrera plaça, esclat sonor de trabucaires.

16.30 h. AAEET, Capella del Roser, Sala Sant Roc i Vestíbul Teatre Principal. Obertura d’exposicions.

17 h. Biblioteca Popular i Pati Sant Roc. Obertura d’exposicions.

17 h. Des de pl. Jaume I per continuar cap a la de les Escudelles i la de les Garrofes. Representació itinerant del ball de la Rosaura. En la darrera plaça, esclat sonor de trabucaires.

17 a 21 h. Sala actes Convent del Carme. Escacs. Exhibició de simultànies amb el GM argentí Fernando Peralta. Organitza: Club Escacs Valls

17.30 h. Vela Convent del Carme. Circ. Sara Twister:  Ready. Aim. Fire!

18 h. El Pati, pl. Blat i c. Cort. Encesa de les Lluminàries a càrrec de Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

18 h. Des de pl. Jaume I per continuar cap a la de les Escudelles i la de les Garrofes. Representació itinerant del ball de la Rosaura. En la darrera plaça, esclat sonor de trabucaires.

18.30 h. Aparcament Centre Històric. Estrena absoluta del Mapping. Nueve Ojos: Candela’m. 

18.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 1. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

19 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

19 h. Teatre Principal, patrocinat per Port de Tarragona. Dansa. La boda.

19 h. Sala Sant Roc. Visita comentada a l’exposició Jaume Solé i el Retaule Casteller.

19 h. Centre de Lectura, c. Cort 1. Conferència i visita comentada a l'exposició de pintura, De Candela a Candela, a càrrec del mateix autor, Josep M. Queralt, i el crític d'art Enric Ribé i Robusté.

19 h. Campanar Sant Joan. Repic  de campanes

19.30 h. Església Sant Joan. Sisè dia de Novena. Predica el P. Josep Roca, cmf. Tot seguit presidirà la celebració de l'Eucaristia. 

19.30 h.  Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

19.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 2. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

20 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

20.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 3. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

20.30 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

20.30 h. Cooperativa agrícola, pl. Carme 4. Les 7 Candeles i una llibertatària. 

21 h. Centre Cultural·Lear Corporation. Òpera. La Flauta màgica, de Mozart. 

21 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

21.30 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

21.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 4. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

22 h. Vela Principal·Estrella Damm. Concert. Les Decennals, Cadena 100 i Rock FM presenten La Pegatina + Macaco

22.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 5. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

23.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 6. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

Persones al ball de Gala de 2011 de Valls
Imatge del ball de Gala de 2011 | Cedida

DIVENDRES 4 DE FEBRER

Des de les 9 h. Col·legi Baltasar Segú, Escola Eugeni d’Ors, Escola Enxaneta i Institut Serra de Miramar. Obertura dels quatre espais familiars.

9 a 13 h. Pati Col·legi Baltasar Segú. Decennals familiars. Ludiespai. Jocs XXL del món.

9 a 13 h. Pati Col·legi Baltasar Segú. Decennals familiars. GAAC. Escales musicals.

9 a 13 h. Pati Escola Eugeni d’Ors. Decennals familiars. Itinerària. El gran laberint.

9 a 13 h.  Pati Escola Enxaneta. Decennals familiars. Civi Civiac. La Feria de los inventos.

9 a 13 h.  Pati Escola Enxaneta. Decennals familiars. Cia Passabarret. La carpa invisible del senyor Trifelli.

9 h, aproximadament. Gimnàs Escola Enxaneta. Taller Kids’ Lab, patrocinat per BASF.

9.15 h. Vela Convent del Carme. Decennals familiars. Dansa. Brodas Bross: La Quela.

10 h. Gimnàs Col·legi Eugeni d’Ors. Decennals familiars. Cia. Cia. Segni Mossi: To move, to mark!  T

10 h. Església Sant Joan. Eucaristia

10 h. Biblioteca Popular i Pati Sant Roc. Obertura d’exposicions.

11 h. Arxiu i Museu de Valls. Obertura d’exposicions.

11 a 14 h. El Vilar, pista nova · Prat International Brands · Griffith Foods. Patinatge en la pista de gel.

11 a 13 h. Institut Serra de Miramar, pl. Quarters.  Decennals familiars. Teatre de titelles. La Pupila Produccions. Mostra de Lambe lambe, teatre de miniatura.

11.45 h. Vela Convent del Carme. Decennals familiars. Dansa. Brodas Bross: La Quela.

12 h. El Pati. Ballada popular de sardanes. Cobla Montgrins. 

12.30 h. Vela pl. Oli. Concert vermut. Les Violines 25 anys. 

15 a 17 h. Pati Col·legi Baltasar Segú. Decennals familiars. Ludiespai. Jocs XXL del món.

15 a 17 h. Pati Col·legi Baltasar Segú. Decennals familiars. GAAC. Escales musicals.

15 a 17 h. Institut Serra de Miramar, pl. Quarters.  Decennals familiars. Teatre de titelles. La Pupila Produccions. Mostra de Lambe lambe, teatre de miniatura.

15 a 17 h. Pati Escola Eugeni d’Ors. Decennals familiars. Itinerària. El gran laberint.

15 h. Gimnàs Col·legi Eugeni d’Ors. Decennals familiars. Cia. Cia. Segni Mossi: To move, to mark! 

15 a 17 h.  Pati Escola Enxaneta. Decennals familiars. Civi Civiac. La Feria de los inventos.

15 a 17 h.  Pati Escola Enxaneta. Decennals familiars. Cia Passabarret. La carpa invisible del senyor Trifelli.

15 a 20 h. El Vilar, pista nova · Prat International Brands · Griffith Foods. Patinatge en la pista de gel.

15 a 22 h. El Vilar, Pavelló Joana Ballart. Torneig d’Escacs modalitat blitz. Organitza: Club d’Escacs Valls

15.30 h. Vela Convent del Carme. Decennals familiars. Circ. Txema Màgic: The Postman. Un espectacle d’humor gestual que barreja mim, clown i màgia.

17 h. AAEET, Biblioteca Popular, Capella del Roser, Església Sant Francesc, Arxiu i Museu de Valls, Pati Sant Roc, Sala Sant Roc i Vestíbul Teatre Principal. Obertura d’exposicions.

17.30 h. Vela Convent del Carme. Decennals familiars. Circ. Txema Màgic: The Postman.

18 h. El Pati, pl. Blat i c. Cort. Encesa de les Lluminàries a càrrec de Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

18 h. Sala actes Convent del Carme. Lectura dramatitzada del ball de la Candela a càrrec d’antics membres del Grup del Teatre Principal de Valls. 

18.30 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

18.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 1. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

19 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

19 h. Pavelló Xavi Tondo·ALECOSA. Concert. Orquestra Montgrins. Arriba la degana de les orquestres de ball del nostre país, amb 138 anys d’història. Preu: 3 €                                                               

19 h. Campanar de Sant Joan. Repic de campanes

19.30 h. Església Sant Joan. Setè dia de la Novena. Predica Teresa Forcades i Vila, metgessa, teòloga i monja benedictina. Tot seguit presidirà la celebració de l'Eucaristia. P. Joan Font, cmf. rector de la parròquia de la Mare de Déu del Lledó.

19.30 h.  Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

19.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 2. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

20 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

20.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 3. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

20.30 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

20.30 h. Cooperativa agrícola, pl. Carme 4. Les 7 Candeles i una llibertatària.

21 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

21 h. Teatre Principal, patrocinat per Port de Tarragona. Teatre · Comèdia

21.30 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

21.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 4. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

22 h. Vela Principal·Estrella Damm. Concert. Les Decennals, Cadena 100 i Rock FM presenten Beret: Prisma.

22 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

22.30 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

22.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 5. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

23 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

23.30 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

23.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 6 (síntesi de l’1 i 2). Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

23.30 h. Pavelló Xavi Tondo·ALECOSA. Ball de nit. Orquestra Montgrins.

DISSABTE 5 DE FEBRER

9 a 14 h. Camp de futbol del Vilar. Futbol. Trobada d'equips veterans.

10 h. Església Sant Joan. Eucaristia

10 h. Vela Convent del Carme. Decennals familiars. Circ. Betu el Pallasso. 

10 h. AAEET, Capella del Roser, Pati Sant Roc, Sala Sant Roc i Vestíbul Teatre Principal. Obertura d’exposicions.

10.30 a 12 h. Pg. Tarradellas, El Fornàs. Atletisme. Mitja marató per relleus. Preu per equip: 60 €. Organitza: Secció atletisme AAEET

11 h. Església Sant Francesc, Arxiu i Museu de Valls. Obertura d’exposicions.

11 a 14 h. El Vilar, pista nova · Prat International Brands · Griffith Foods. Patinatge en la pista de gel. 

11.30 h. Diferents espais. Inici de la mostra «Un tomb de festa», que s'ha articulat en blocs temàtics repartits entre dissabte i diumenge. 

11.30 h. Església Sant Joan. Mostra «Un tomb de festa: cant, fe i religiositat popular». 

11.30 h. Des de l’Oficina de Turisme, c. Cort 3.  Visita guiada La Candela, història de les Decennals. 

12 h. Vela Convent del Carme. Decennals familiars. Circ. Betu el Pallasso.

12 h. El Pati. Sardanes. Cobla Selvatana. Exhibició de colles sardanistes en la modalitat de punts lliures per les set colles finalistes del Campionat de Catalunya. 

12.30 h. Vela pl. Oli. Concert vermut. Folk a mitges. 

15 a 20 h. El Vilar, pista nova · Prat International Brands · Griffith Foods. Patinatge en la pista de gel. 

16 h. Vela Principal·Estrella Damm. Les Decennals, FlaixBac i Hit 103 presenten 10 de les Decennals. Concert de rock i pop dels Països Catalans. Buhos, Els Amics de les Arts, Els Pets, Itaca Band, Joan Dausà, Manel, Maria Jacobs, Miquel del Roig, Suu i Zoo (per ordre alfabètic).

16.30 h. Vela Convent del Carme. Decennals familiars. Circ. Cia Passabarret: Rocket Carnival Cownz. 

16.30 h. AAEET, Capella del Roser, Sala Sant Roc i Vestíbul Teatre Principal. Obertura d’exposicions.

17 h. Església Sant Francesc, Pati Sant Roc, Vestíbul Arxiu i Museu de Valls. Obertura d’exposicions.

17 h. Centre Cultural·Lear Corporation. Musical. El petit príncep, d'Antoine de Saint-Exupéry. Versió de Manu Guix, Àngel Llàcer i La Perla29.

17 h. Pl. Estació, pg. Estació, carrers Colom, Avenir i Xiquets de Valls i pl. Titit. Continuació de la mostra amb el segon bloc «Un tomb de festa: farsa, sàtira i disbauxa».

17 h. Des de l’Oficina de Turisme, c. Cort 3.  Visita guiada La Candela, història de les Decennals. 

18 h. El Pati, pl. Blat i c. Cort. Encesa de les Lluminàries a càrrec de Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

18 h. Vela pl. Oli. Decennals familiars. Música. Cia. Pep López i Sopars de duro: Folkids. 

18.30 h. Des de pl. Blat. Tabalada d’anunci del tercer bloc de la mostra «Un tomb de festa: llum, pólvora i foc». Itinerari: carrer de la Cort, Pati, Jaume Huguet, Pati, Teatre i pl. Quarters

18.30 h. Vela Convent del Carme. Decennals familiars. Circ. Cia Passabarret: Rocket Carnival Cownz.

18.30 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

18.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 1. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

19 h. Sala actes del Convent del Carme. Homenatge als socis de més edat del Centre de Lectura.

19 h. Des de pl. Quarter. Mostra «Un tomb de festa: llum, pólvora i foc».

19 h. Pavelló Xavi Tondo·ALECOSA. Concert Orquestra Selvatana.

19 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

19 h. Campanar Sant Joan. Repic  de campanes

19.30 h. Església Sant Joan. Vuitè dia de la Novena. Predica Carme Borbonés, presidenta de Càritas Catalunya (2004-2016). Tot seguit presidirà la celebració de l'Eucaristia mossèn Manel Borges. adscrit a la parròquia de Sant Joan Baptista.

19.30 h.  Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

19.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 2. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

20 h. Centre Cultural·Lear Corporation. Musical. El Petit Príncep.

20 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

20.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 3. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

20.30 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

20.30 h. Cooperativa agrícola, pl. Carme 4. Les 7 Candeles i una llibertatària. 

21 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

21.30 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

21.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 4. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

22 h. Teatre Principal, patrocinat per Port de Tarragona. Clown. Companyia Pepa Plana. Si tu te'n vas.

22 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

22.30 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

22.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 5. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

23 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

23.30 h. Aparcament Centre Històric. Mapping. Nueve Ojos: Candela’m

23.30 h. Pavelló Xavi Tondo·ALECOSA. Ball. Orquestra Internacional Selvatana.

23.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 6 (síntesi de l’1 i 2). Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

Persones en un concert a Valls
Imatge d'un dels concerts de 2011 | Cedida

DIUMENGE 6 DE FEBRER

10 h. AAEET, Capella del Roser, Pati Sant Roc, Sala Sant Roc i Vestíbul Teatre Principal. Obertura d’exposicions.

10.30 a 13 h. Pg. Tarradellas, El Fornàs. Ciclisme. Clàssica Xavi Tondo. 

11 h. Església Sant Joan. Eucaristia.

11 h. Església Sant Francesc, Arxiu i Museu de Valls. Obertura d’exposicions.

11 a 14 h. El Vilar, pista nova · Prat International Brands · Griffith Foods. Patinatge en la pista de gel. 

11.30 h. Des de pl. del Portal Nou. Quart i últim bloc de la mostra «Un tomb de festa: dansa, seguici i festa patronal».

11.30 h. El Pati. Exhibició de balls de swing i revetlla. Basic Escola de Ball. 

11.30 h. Des de l’Oficina de Turisme, c. Cort 3.  Visita guiada La Candela, història de les Decennals. 

12 h. Vela Convent del Carme. Decennals familiars. Música i màgia. Gerard Mallorquí.

12 h. Centre Cultural·Lear Corporation. Musical familiar. Dagoll Dagom: Bye bye monstre, amb les cançons de Dàmaris Gelabert

12.30 h. Vela pl. Oli. Concert vermut. Les Decennals se’ns escapen de les mans. 

15 a 20 h. El Vilar, pista nova · Prat International Brands · Griffith Foods. Patinatge en la pista de gel. 

16.30 h. Vela Convent del Carme. Decennals familiars. Música i màgia. Gerard Mallorquí.

16.30 h. AAEET, Capella del Roser, Sala Sant Roc i Vestíbul Teatre Principal. Obertura d’exposicions.

17 h. Pati Sant Roc. Obertura de l’exposició.

17.30 h. Des de l’Església Sant Joan. Anunci del Retorn de la imatge de la Mare de Déu de la Candela des de l’altar major al seu cambril. Darrera sortida del seguici cerimonial de Valls al complet.

Concentració del seguici: places del Blat, de l’Església i dels Arcs del Celler del Paborde, i carrers de l’Església i de Tomàs Caylà.

Itinerari: pl. Blat, Major, Carnisseria, Carme, Metges, Escudelles, Santa Úrsula, aparcament de Sant Antoni, Sant Antoni, Sant Pere, Forn Nou, Alls, González Alba, gir a l’esquerra per entrar al Pati, Cort, Blat i Església Sant Joan. Casa de la Ciutat. Recollida de la bandera de la Ciutat i la corporació municipal, acompanyades per la policia local de gala, per part del seguici cerimonial, per dirigir-se a l’Església Sant Joan.  

18 h. El Pati, pl. Blat i c. Cort. Encesa de les Lluminàries a càrrec de Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

18.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 1. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

19 h. Sala actes Convent del Carme. Acte poètic-visual-musical El nus la flor, d'Enric Cassases, acompanyat per la cantant lírica Maria Mauri i el músic Daniel Ariño. 

19 h. Teatre Principal, patrocinat per Port de Tarragona. Concert. Medir Bonachi i Gerard Marsal: nUn.

19.30 h. Església Sant Joan. Cant del Virolai a la Mare de Déu de la Candela, que dona pas a la cloenda de la novena. Predica Mons. Joan Planellas Barnosell, Arquebisbe Metropolità de Tarragona i Primat. Tot seguit presidirà la celebració de l'Eucaristia.

Tot seguit. Estimat Retorn de la imatge de la Mare de Déu de la Candela al seu cambril, on romandrà fins a 2031. Finalment. Participat Cant de la Salve a la Mare de Déu. Les emocions es desborden.

19.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 2. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

20 h. Cooperativa agrícola, pl. Carme 4. Cloenda de l’Espai Les 7 Candeles i una llibertatària.

20.30 h. Pg. Tarradellas, el Fornàs. Lluminàries Musicals. Espectacle 3. Mariano Light, de Corigliano d’Otranto, Itàlia.

22 h. Esplendorós Piromusical de cloenda de les Decennals 2021+1 a càrrec de la Pirotècnia Ricardo Caballer, d’Olocau, País Valencià, amb la direcció artística del mestre Ricardo Caballer Cardo.

Tot seguit. Pg. Tarradellas. Tancament de les Lluminàries.

Finalment. Places del Pati i del Blat, i carrer de la Cort. Tancament de les Lluminàries festives.

Lluminàries al Pati per les Decennals de 2011
Imatge de les lluminàries del Pati l'any 2011 | Cedida