Imatge dels Reis d'Orient a Valls

Presenten la programació de Nadal a Valls amb canvis i novetats destacades

L'encesa de l'enllumenat nadalenc té lloc aquest divendres amb un acte familiar a la plaça del Blat

L'encesa de l'enllumenat nadalenc donarà el tret de sortida a la celebració del cicle de Nadal a Valls. Aquest any una setmana abans del que és costum, el divendres dia 26 de novembre.

D'entre els retorns més esperats destacarà el de Ses Majestats els Reis d'Orient. Reprendran la tradicional Cavalcada la nit del 5 de gener. La cavalcada presentarà aquest any algunes novetats, d'entre les que destaca l'adoració  que realitzaran els Reis d'Orient a l'interior de l'església de Sant Joan.

Serà en un acte obert a tothom i que tindrà lloc al pas de la  cavalcada pel Portal Nou, moment en què Ses Majestats es dirigiran fins a la nau de l'arxiprestal. Un cop acabada l'adoració, serà des del Portal Nou des d'on reprendrà la cavalcada fins arribar al Pati. Seran rebuts per l'alcaldessa, que els lliurarà la clau de la ciutat que obre totes les llars.

A causa dels preparatius i muntatge de les lluminàries de les properes Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela 2021+1, el seguici reial modificarà el seu recorregut habitual. Passarà per les muralles de Sant Antoni i del Castell fins arribar al Pati.

Uns dies abans, el 3 i 4 de gener, els Arcs del Celler del Paborde  acolliran l'estrena del nou Campament Reial. És un espai on l'Emissari Reial i la seva comitiva de patges i heralds rebrà els nens i nenes vallencs tot esperant l'arribada dels Reis d'Orient.

En aquest nou campament també s'hi ubicarà la Bústia Reial, després del seu pas per la Casa de la Vila. Patges i carters reials mantindran també les visites als centres escolars de Valls entre els dies 13 i el 17 de desembre, iniciativa estrenada amb èxit el Nadal passat.

El Pessebre Monumental  serà una altra de les cites destacades d'aquestes festes a la ciutat. Aquest muntatge artesà, realitzat amb cura i esforç pel vallenc Jordi Targa, estrenarà nova ubicació, a les dependències de l'Oficina de Turisme, al carrer de la Cort.

La Biblioteca Carles Cardó  acollirà, al seu torn, les figures del naixement del pessebre municipal. També al cor del Centre Històric, la gran bola de llum, estrenada l'any passat, repetirà atractiu, amb les seves mil guspires màgiques, que il·luminaran de nou la plaça del Blat.

D'altra banda, la Sala d'actes de la Cooperativa Agrícola  acollirà un any més La Fàbrica de les Il·lusions, els dies 2, 3 i 4 de gener. Una iniciativa que es consolida amb èxit, en un espectacle familiar ple de llums, música, colors i molta màgia. Un espai ple d'il·lusió on descobrir en família com es preparen les joguines que es repartiran la matinada del 5 de gener, nit de Reis.

La Circoteca estrenarà també aquests dies un nou espai, el seu Jardí ubicat al carrer Montserrat, a la zona del Portal Nou i a tocar del centre de formació circense. Es convertirà per a l'ocasió en El Petit Circ de Nadal, un espai ideal per al públic familiar, amb petits espectacles en carpa i tallers circenses, que obrirà portes els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre a la tarda, en doble sessió diària.

Al Nadal vallenc tampoc hi faltaran personatges tradicionals com el Fumera o l'Home dels Nassos, que recorreran, durant aquests dies, els carrers i places de la ciutat per saludar els més menuts, mentre que «Els Pastorets Principals de Valls» tornaran a fer gaudir petits i grans amb les seves representacions al Teatre Principal. 

Mercat de Nadal

Completaran el programa nadalenc l'històric Mercat de Nadal  i la Fira de Capons, aviram i motius nadalencs. També la recuperada  neulada  a l'església de Sant Joan per part de la Unió Anelles de la Flama, els tocs de campanes per part dels Campaners de Valls i el ritual de la Missa del Gall i el Cant de la Sibil·la, amb el suport dels Amics de la Música.

El tió a la plaça Pilar Prim i a càrrec del Centre Cívic, la llarga trajectòria de l'exposició de Nadal dels Artistes Vallencs, o cites solidàries pròpies d'aquestes dates com el Gran Recapte, La Marató de TV3 dedicada enguany a la Salut Mental o els actes de la Comissió Social del Club Bàsquet Valls.