Valls engega un nou projecte d’acompanyament a la gent gran que viu sola

Un grup de voluntaris visita setmanalment la gent gran als seus domicilis per fer la tasca d’acompanyament i escolta

Aquest mes de març s'ha engegat un nou projecte d'acompanyament a la gent gran que viu sola a Valls. Aquesta proposta està impulsada per Càritas Interparroquial de Valls i Fundació Ginac  i rep la col·laboració de la Regidoria de Benestar Social de l'Ajuntament vallenc. El projecte s'ha iniciat amb un grup d'onze persones derivades des de l'equip de Serveis Socials que treballa amb els temes relacionats amb la gent gran. 

Càritas Interparroquial de Valls i Fundació Ginac aporten el voluntariat que realitza l'acompanyament al domicili així com en el seu entorn més proper. Per una banda,  la Fundació Ginac participa en el projecte a partir del programa 'Cercles', on les persones amb diversitat funcional de l'entitat amb l'acompanyament d'un tutor o tutora participen en un rol valorat en la comunitat, en aquest cas, el voluntariat amb persones grans.

Per altra banda, des de Càritas de Valls, dins del programa 'Ara al teu costat', s'organitzen formacions específiques per al voluntariat per tal d'oferir una atenció de major qualitat.

Un 26% dels majors de 65 anys de Valls viuen sols 

Segons les darreres dades de l'Enquesta de Condicions de Vida de Valls de l’any 2017, en relació a la tipologia de les llars de les persones de 65 anys o més de la ciutat,  el 26% són persones jubilades que viuen soles. 

És per això que l’objectiu del projecte és realitzar acompanyament i escolta a gent gran que resideix sola i que tampoc compten amb el suport de familiars o persones properes. Amb aquest objectiu els voluntaris els visitaran setmanalment al seu domicili per tal de realitzar aquesta tasca.

Per formar part del voluntariat del projecte cal fer la inscripció a Càritas, presencialment els dilluns, dimecres i divendres en horari de tarda, de 17.00 a 19.00 hores a la costa del Portal Nou, 1, per telèfon al 977 604 303 o per correu electrònic a agendacaritasvalls@gmail.com.

També et pot interessar: