Es reactiva el projecte de construcció de la depuradora del Mas del Plata de Cabra

Està previst que les obres comencin a principis de 2021, tal com està planificat al Pla de Sanejament de Catalunya

L'Ajuntament de Cabra del Camp ha obtingut el compromís de l’Agència Catalana de l’Aigua per a reimpulsar l’obra de la nova estació depuradora  d’aigües residuals que s’ha de construir a la Urbanització Mas del Plata. El projecte, encallat des de fa una dècada aproximadament, està, finalment, en procés de licitació.

Durant l’últim any, s’ha treballat en la redacció del projecte i, a dia d’avui, s’inicien els tràmits d’aprovació previs a la licitació de les obres. Està previst que, aquestes, comencin a principis de 2021, tal com està planificat al Pla de Sanejament de Catalunya. El projecte contempla la construcció d’una depuradora de tipus biològic i més de dos mil metres de xarxes de col·lectors, amb una capacitat de cabal de disseny de 580 m3/dia i un cabal punta de 2.000 m3/dia.

L’obra, donarà servei a les poblacions de Cabra del Camp i del Pla de Santa Maria. Els veïns i les veïnes de la Urbanització de Mas del Plata en seran els principals beneficiats, que ara disposen d’uns serveis molt deficitaris. A més, l’aigua que es podria sanejar amb aquesta depuradora contribuiria a mantenir el cabal ecològic de la conca del riu Francolí i l’aprofitament per a usos urbans, agrícoles i industrials.

El projecte ha sortit a licitació pública per un valor de prop de 90.000 euros. Actualment, hi ha 525 depuradores actives a tot el territori català, que permeten sanejar el 97,1% de l’aigua residual que genera la població i les seves activitats.