Espectacle de circ

Les Festes Decennals de Valls tindran 31 propostes artístiques per a públic familiar

S'hi podran veure espectacles de teatre, circ, dansa, contacontes, teatre de titelles, música i diferents instal·lacions lúdiques, que realitzaran 70 funcions

Les  Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls 2021+1 presenten la programació familiar. Del 28 de gener al 6 de febrer es podran veure un total de 31 espectacles de teatre, circ, dansa, contacontes, teatre de titelles, música, jocs i instal·lacions lúdiques. Hi haurà un total de 70 sessions, així com tallers familiars de música i dansa.

La programació es distribueix en quatre centres educatius de Valls (Escola Enxaneta, Escola Eugeni d'Ors, Escola Baltasar Segú i Institut Serra de Miramar). Aturaran les classes els 10 dies que duren les Decennals. També hi haurà espais artístics estables com La Circoteca o en instal·lacions com la Vela de l'Escola Enxaneta, que s'ubicarà al bell mig del seu claustre.

El conjunt d'espais programaran entre les 9.00 h del matí i les 19.30 h de la tarda, amb una concentració preferent en el que hauria estat l'horari escolar. Majoritàriament es tracta de propostes de mitjà format.

6 propostes de factoria vallenca

De les 31 propostes programades, sis són amb  segell vallenc. Es podrà veure La Carpa Invisible del Senyor Trifelli, una instal·lació amb enginyosos jocs d'equilibris cooperatius i objectes voluminosos de la Cia. Passabarret. També l'espectacle The beach, de Pallassa MOFA. La (petita) Moby Dick de la Cia. Eudald Ferré, que explica el misteriós viatge continental d'una "petita" balena i El Bruixot i els mil i un ritmes de la Cia. Gerard Mallorquí, un taller de percussió infantil ple d'aventures, personatges màgics i sorpreses.

A més, la vallenca Mireia Besora oferirà un taller de jocs, danses i cançons, ritmes i moviments i també es podrà veure el resultat final d'un intens procés creatiu de dansa comunitària dirigit per la vallenca Elisenda Nadal: l'espectacle El barri balla: dones.

Teatre, circ i dansa

La programació familiar compta també amb set propostes de teatre i circ. Pel que fa a la dansa, hi haurà quatre creacions. També es podran veure quatre propostes de jocs, instal·lacions i laberints. Entre les quals destaquen els Jocs XXL del món de Ludiespai, jocs populars del nostre país i d'altres països, construïts amb fustes naturals i de tamany gegant.

El gran laberint d'Itinerària, un laberint de gran format farcit d'enigmes que caldrà resoldre per trobar la sortida; La feria de los Inventos de Civi Civiac, un museu d'invents i un espai de fantasia per experimentar, jugar i gaudir i Escales Musicals  de GAAC, un espai de jocs musicals que esdevé un taller d'instruments de percussió amb campanes, xilòfons, pals de pluja, caixes i molt més.

Tallers per gaudir en família

Les Decennals 2021+1 també proporcionaran experiències de tres tallers en família, de la mà de la companyia  Loles Santana. Oferirà un taller de dansa que permetrà explorar diferents maneres d'interactuar amb els altres des d'una mirada sense perjudicis.

Segni Mossi, procedent d'Itàlia, amb el taller To move, to mark!, un espai de plaer creatiu en què pares, mares i nens puguin reconèixer-se en una dimensió fora de l'habitual, explorant la relació entre la dansa i els grafismes. La vallenca Mireia Besora oferirà un taller de jocs, danses i cançons, ritmes i moviments, per gaudir de la música i explorar els secrets que amaga.

La programació familiar comptarà amb un  abonament a preu simbòlic, que permetrà accedir als sis espais, espectacles i instal·lacions durant totes les jornades. També es podrà adquirir una entrada per mig dia, matí o tarda. En tots els casos serà fins a completar l'aforament permès.