Nens al pati de l'escola Eladi Homs de Valls

Protestes i rebuig a Valls davant la reducció del professorat de l'escola Eladi Homs

Dos professors que s’ocupen del Suport Intensiu d’Escolarització Inclusiva (SIEI) perdran la seva plaça en el curs vinent

La cobertura de les necessitats educatives  de l'escola Eladi Homs de Valls està en perill. Aixi ho van denunciar un grup de pares i mares d'alumnes d'aquest centre educatiu en la concentració que es va dur a terme abans del darrer plenari municipal, que es va celebrar el passat dimarts dia 28 de juny a l'Ajuntament.

Els afectats expliquen que fa poques setmanes, coincidint amb el final de curs, han sabut que dos professors que s’ocupen del Suport Intensiu d’Escolarització Inclusiva (SIEI) perdran la seva plaça en el curs vinent i, per tant, el centre veurà reduït el seu professorat. Davant d'aquesta situació, demanen al Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya que revoqui aquesta decisió i que el curs vinent segueixi amb la mateixa plantilla, com fins ara.

De fet, el professorat afectat es fa càrrec de les necessitats educatives especials que té el centre, ja que l'escola Eladi Homs és un dels col·legis de l'Alt Camp amb més necessitat d’aquest tipus de personal. Per això, els pares i mares no entenen com «en comptes de reforçar la  plantilla, la Generalitat la redueix», exposen.

Suport unanim de l'Ajuntament i el Consell Comarcal

En aquest mateix ple, la totalitat dels grups polítics van aprovar, per unanimitat, la moció en defensa de l’escola Eladi Homs i els seus professionals. En aquest sentit, Dolors Farré, l'alcaldessa de la ciutat va assegurar que tenien demanada, junt amb la direcció de l’escola, una reunió amb el conseller d’Educació de la Generalitat per tal de resoldre l'assumpte i trobar solucions a les diferents mancances que presenta el centre.

Per la seva banda, en el ple del  Consell Comarcal de l'Alt Camp  que es va celebrar el passat dimarts dia 5 de juliol, tots els grups polítics també van aprovar una moció en defensa de l’escola Eladi Homs. La moció estableix traslladar al Departament d’Educació el malestar per la reducció de professionals del col·legi i demanar que es canviï aquesta decisió, de manera que el curs vinent es compti, com a mínim, amb els mateixos recursos educatius que aquest curs.