Façana del Museu Casteller de Valls

El PSC de Valls ho diu clar: «La Generalitat té un deute amb el Museu Casteller»

Els socialistes es mostren procupat spel fet que ERC, els socis de govern de Junts per Valls, s’hagi abstingut en la votació durant la Junta de Govern en què s'aprovava el plec de clàusules de la licitació

La secció local de Valls del Partit Socialista  de Catalunya ha fet, avui dilluns dia 2 de gener en roda de premsa, una sèrie de consideracions quant a la nova licitació de la gestió del Museu Casteller. Per als socialistes, l'externalització total de la gestió de l’equipament no és la millor opció i creuen que la direcció hauria de quedar en mans de l’Ajuntament, i en tot cas, externalitzar la resta de serveis dels que ha de disposar el Museu. «De fet, no coneixem cap Museu públic que hagi externalitzat el 100% la seva gestió», expliquen.

Pel que fa a l’import de la licitació, ara és de 450.000 euros. Segons Rosa Maria Ibarra, «tenim els nostres dubtes que aquest import sigui atractiu per les empreses que puguin optar a aquesta gestió. Venen eleccions i entenem que l’equip de govern vulgui obrir d’una vegada per totes el Museu, però ens fa por que ho vulgui fer a qualsevol preu, de manera que no s’hagi valorat prou si aquest import de la licitació és el més adequat quan sabem que hi ha un estudi de la URV que fixa aquesta quantitat, però també sabem que les licitacions en molts casos queden desertes, recordem què va passar l’any 2019».

Per altra banda, el PSC es mostra preocupat pel fet que ERC, el soci de govern de Junts per Valls, s’hagi abstingut en la votació  durant la Junta de Govern en què s'aprovava el plec de clàusules de la licitació del Museu Casteller. «Aquesta és una mostra més del desgovern que tenim a Valls, on els socis no van a la una, ni en un tema tan important com aquest per la ciutat», exposen des del partit. TERCER.

La Generalitat, en deute

El Museu ha tingut un sobrecost en la seva construcció, sobretot en els diners llençats en el seu posicionament, quan encara no estava ni obert i ni tan sols hi havia previsió d’obrir-lo de manera immediata. A més, els socialistes denuncien que el Govern de la Generalitat de Catalunya està en deute amb Valls, perquè no ha destinat ni un euro específicament pel Museu.

«Hem volgut posar en la proposta que hem fet per l’acord als pressupostos de la Generalitat, una partida de 500.000 euros pel Museu Casteller, que ha de servir no sols per la part que correspon a la Generalitat en la gestió, sinó també per l’acabament de l’equipament del mateix Museu. No pot ser que seguim essent els vallencs només els que fem front a un equipament que ho vol ser de tot el país», conclou el PSC de Valls.