Un tren a l'estació de Calafell.

Indignació a Valls: recullen firmes per exigir a Renfe més trens i horaris

En només 15 dies ja se n'han recollit més de 800

Una veïna de Valls ha iniciat un moviment ciutadà  que reclama més combinacions i horaris de trens a la capital de l'Alt Camp. Ella és Montserrat Montanyà i a través de la plantaforna Change promou una recollida de signatures per donar suport a la causa.

En només 15 dies ja n'ha recollit més de 800. La promotora assegura que «fa uns anys la combinació de trens per desplaçar-nos, tant cap a  Barcelona, ​​com a direcció Lleida era molt bona però actualment ja gairebé no paren trens a Valls». 

Afegeix que  «per tenir un planeta sostenible, cal transport públic amb varietat d'horaris». Per aquest moitu reclama que els trens que circulen en aquesta direcció facin parada a Valls.

Retards a Rodalies: Més de 30 minuts d'espera

La setmana ha començat amb retards de trens en diverses línies de Rodalies Catalunya a causa d'una incidència d'ahir entre les estacions de Segur de Calafell i Sant Vicenç de Calders. En aquest sentit, es tracta d'un problema d'electrificació en la catenària de la via, que va provocar demores superiors a 30 minuts en els trens de l'R2 Sud, a l'R13, l'R14, l'R15, l'R16 i l'R17.

No ha estat la primera incidència de la jornada a Rodalies, ja que l'R2 Sud de Barcelona va patir retards de gairebé 20 minuts ahir al matí causa d'una incidència en un tren entre Cunit i Vilanova i la Geltrú. Una vegada solucionada la incidència els trens van recuperar el seu horari habitual.