Escultura Mazinger Z

La nova cara del Mazinger Z: així serà la plaça remodelada de Cabra del Camp

L'Ajuntament ha iniciat la remodelació de la mítica plaça de la urbanització del Mas del Plata

Cabra del Camp compta amb un dels espais més emblemàtics i singulars del Camp de Tarragona. Es tracta de la plaça Alfredo Garrigo, a la urbanització del Mas del Plata

Popularment, però, aquest espai és conegut com a plaça del Mazinger Z, a causa de l'escultura imponent que presideix la gran àgora. De fet, anualment centenars de persones de tota la demarcació visiten el lloc i es fotografien amb el personatge, una pràctica que ha comportat que aquesta urbanització de l'Alt Camp hagi traspassat fronteres.

Una actuació de 118.600 euros

Fa temps que la plaça i el seu entorn necessitaven una rentada de cara, una remodelació que reactivés i dinamitzés l'espai, ja que presentava un deteriorament  important. 

En aquest sentit, a principis d'octubre es van iniciar les obres. La remodelació compta amb un pressupost de 118.600 euros. Es tracta d'un projecte subvencionat, parcialment, a través del PAM.

Segons fonts municipals, els treballs de rehabilitació de la plaça tenen una durada d'uns quants mesos, durant els quals l'espai  romandrà tancat als veïns i als turistes, per qüestions de seguretat. «Sabem que el Mazinger Z és un gran pol d'atracció per a la urbanització, però demanem paciència, ja que el resultat final serà molt positiu», expliquen.

Amb tot, l'actuació pretén reordenar l'espai i aconseguir una convivència  més cívica entre les famílies que viuen a la urbanització i els turistes que visiten la plaça, que sovint venen en moto i cotxes i cal donar una resposta als aparcaments.