Imatge d'un misteriós obelisc

L'Ajuntament d'Aiguamúrcia retira el misteriós obelisc aparegut a Santes Creus

La mesura s'ha pres per preservar l'element com a indubtable atractiu turístic i s'instal·larà de nou a l'entrada del municipi

L'Ajuntament d'Aiguamúrcia ha decidit què farà amb el monòlit que va aparèixer diumenge passat a l'Albereda de Santes Creus. Segons un comunicat, el consistori ha informat que retirarà l'element per evitar que es malmeti. Aquesta decisió ha estat presa davant dels fets ocorreguts a  Platja d'Aro, on fa unes setmanes també se'n va instal·lar un, i que va desaparèixer dimarts.

L'equip de govern recalca que vol preservar aquest misteriós element  «com a indubtable atractiu turístic i, per això, aquest mateix matí s'instal·larà de nou en un altre espai del terme municipal, però que permeti evitar la massificació en un indret protegit com és l'Albereda de Santes Creus», expliquen fonts municipals a través del comunicat. Concretament, es col·locarà a l'entrada del municipi, en una placeta ubicada just després del pont de pedra.

La peça fa una alçada de prop de tres metres i té inscrits uns jeroglífics egipcis. En el moment de la seva aparició, La batllessa  Dolors Palma va considerar positiva la situació, ja que «qualsevol cosa que faci que la gent vingui és ben rebuda malgrat la vigència de l’actual confinament comarcal», explicava.