Restes d'un cotxe al riu Glorieta

Retiren un cotxe del riu Glorieta arrossegat fa 40 anys per una riuada

La Federació Catalana d'Espeleologia, conjuntament amb l'Ajuntament de Mont-ral i els Agents Rurals, van dur a terme diumenge dia 25 d'abril una jornada de neteja de l'entorn natural

La Federació Catalana d'Espeleologia ha fet una sorprenent troballa a la llera del  riu Glorieta. Diumenge dia 25 d'abril, aquesta entitat, conjuntament amb l'Ajuntament de Mont-ral i els Agents Rurals, van dur a terme una jornada de neteja de l'entorn natural que es va centrar en retirar  ferralla en la zona.

En concret, aquesta actuació mediambiental tenia per objectiu l'extracció d'un  antic vehicle  de la llera del riu Glorieta, que ja fa uns anys va arrossegar una riuada, per sobre de les fonts o surgència del riu i, al llarg de la jornada, es van poder retirar fins a  600 quilos  de deixalles.

Segons la Federació, a causa de les  restriccions de mobilitat existents per la pandèmia, l'activitat va quedar restringida i no va poder participar tot el col·lectiu, «una llàstima, ja que la intenció era que el màxim d'esportistes poguessin col·laborar en aquesta actuació», expliquen.

Possible vessament il·legal a Alcover

Per altra banda, en els últims dies alguns veïns d'Alcover han alertat que detecten aigua bruta i escuma en un tram del barranc de la Font Major. «No sabem de quina substància nociva es tracta, però no és la primera vegada que passi això, i ja s’ha denunciat en altres ocasions», expliquen des de Xarxa Sud. Tampoc se sap l’origen de la contaminació però, a prop de l’indret, hi ha el polígon industrial Roques Roges, a més de la urbanització Mas de Gassol.

«Amb els recursos tècnics adequats, segurament seria possible determinar la naturalesa i l’origen d’aquesta contaminació recurrent d’un espai natural valuós i, per tant, exigim a l’Agència Catalana de l’Aigua i els Agents Rurals que investiguin aquest nou incident, per avaluar i reparar els danys, per establir les responsabilitats que calguin i, sobretot, per assegurar que no torni a passar», conclouen a través d'un comunicat.