Inici carrer església de Valls

Reviu el Centre Històric de Valls: neix una proposta cultural per revitalitzar l'espai

Animacions teatral, tallers de circ, actuacions musicals, vermut swing i inflables, entre les propostes de la programació, que arrenca aquest dissabte 30 d'abril

Amb el lema "Reviu el Centre Històric. Festa i cultura al carrer", Valls estrena aquest 30 d'abril un nou cicle que, tots els dissabtes al matí, omplirà els carrers i places del nucli antic d'activitats lúdiques i familiars.

El projecte, impulsat per les regidories de Centre Històric i Cultura, a més de ser una nova aposta lúdica i festiva de caràcter estable a la ciutat, vol atreure visitants i contribuir a la dinamització del comerç  de proximitat de Valls, així com el mercat de la fruita i la verdura que, després de la pandèmia, ha retornat recentment al bell mig del centre històric.

Bona part de les activitats se celebraran a la  plaça del Museu Casteller de Catalunya, espai per a vianants a tocar del centre comercial de Valls i que comunica, a la vegada, les històriques places del Blat i de l'Oli, on s'ubica el mercat setmanal de Valls. El programa del nou cicle inclou a més espectacles de caràcter itinerant per estendre les activitats festives a altres carrers i places del centre històric.

El cicle arrenca aquest dissabte 30 d'abril  i tindrà continuïtat al llarg de l'any, per omplir d'activitats d'animació i festa al carrer tots els dissabtes. En la seva primera temporada, el programa ja inclou activitats molt diverses per a tots els públics, des d'atraccions infantils com inflables, així com activitats d'animació teatral, música, circ o teatre d'hologrames.

En total s'han programat una dotzena d'activitats que s'estendran, en una primera part, fins al proper  16 de juliol. Entre les propostes, hi destaquen els espectacles familiars d'Aquafonia i les seves ampolles de música aquàtica o el petit teatrí d'hologrames de La caixeta, de la cia Holoqué Espectaculum. També hi trobarem inflables per als més petits o els tallers de circ de la companyia vallenca Passabarret, amb jocs d'habilitat que van des del funambulisme als equilibris sobre objectes, malabars, cicles o xanques.

En l'apartat de les actuacions musicals hi posaran el ritme itinerant, per carrers i places, el jazz de Boozan Dukes o la música dixieland de la Small River Brass Band, mentre que les companyies teatrals Traüt Espectacles o Toc de Gresca també animaran en clau d'humor els carrers del Centre Històric. Finalment, un vermut swing omplirà de balladores i balladors la plaça del Museu Casteller de Catalunya en l'equador d'aquest nou cicle, que vol omplir de vida, festa i cultura el nucli vallenc.