Rodonyà tindrà nous vestidors municipals a mitjans del 2019

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat la licitació de les obres per 263.395 euros. Donaran servei a la zona esportiva i també a la futura piscina que es construirà properament

El Ple de l’Ajuntament de Rodonyà ha aprovat per unanimitat l’expedient de contractació de les obres de construcció dels vestidors municipals per un import de 263.395,04 euros. Es preveu que els treballs comencin a finals d’any o a principis del 2019 i tinguin una durada de sis mesos.

Per tant, l’estiu de l’any vinent les obres haurien d’estar enllestides. El nou equipament se situarà a la zona de les pistes esportives, a prop de l’escola, entre el carrer Prat de la Riba i el carrer Francesc Macià.

Els vestidors es complementaran amb la construcció d’una piscina

«Els vestidors seran la  primera actuació d’un projecte més ampli que es completarà amb la construcció d’una piscina», ha explicat l’alcalde, Enric Ferré. En aquest sentit, l’equipament, de 206 metres quadrats de superfície construïda, contempla dos vestidors col·lectius amb serveis i dutxes per als usuaris de la piscina i un espai per al socorrista amb funcions d’infermeria. També disposarà d'una cambra d’instal·lacions i de depuració on es preveu la instal·lació dels equips de tractament de l’aigua de la futura piscina municipal.

Imatge virtual del projecte dels vestidors i la piscina.
Imatge virtual del projecte dels vestidors i la piscina. | Cedida

 

El projecte també preveu que les instal·lacions disposin d’un espai de bar, amb una petita barra, i un espai tancat de magatzem per al bar, així com d’uns serveis independents per al públic calçat. A la zona de bar s’hi habilitarà un espai exterior amb funcions de terrassa, amb vista a la futura zona de piscines.

El projecte de la piscina, en fase de redacció

Segons han explicat des de l’Ajuntament de Rodonyà, actualment s’està duent a terme la redacció del projecte de la piscina, per part del Servei d’Arquitectura de la Diputació de Tarragona, que també ha redactat el projecte dels vestidors. Per tant, encara es troba en una fase molt inicial. Un cop redactat, s'haurà d'aprovar i després licitar les obres. 

De fet, es calcula que la construcció de la piscina començarà quan els vestidors ja estiguin acabats i en funcionament. En aquest sentit, l’alcalde ha assenyalat que de moment donaran servei a la zona esportiva. «Serà un equipament que també podran utilitzar els usuaris de les pistes, així com l’Escola les Comes per a les activitats esportives que organitzi».

L’alcalde també ha manifestat que «disposar d’una piscina ha estat una de les principals demandes que ha rebut l’Ajuntament  en aquests últims anys, i ara es comença a fer realitat». També ha remarcat que amb aquest projecte es dóna una alternativa d’oci per al jovent del poble amb un equipament del qual també podran gaudir tots els veïns.