Parades de llibres i persones en un carrer per Sant Jordi

Alcover presenta els actes i les novetats de la diada de Sant Jordi

Destaquen les tradicionals parades de llibres i roses i, també, el 5è aniversari del gegant Pere Voltor

Alcover ja té a punt el programa d'actes de Sant Jordi. En aquest sentit, pel dissabte dia  23 d'abril  s'han programat tot un seguit d'activitats familiars amb motiu de la diada del patró de Catalunya. Destaquen les tradicionals parades de llibres i roses i, també, el 5è aniversari del gegant Pere Voltor.

Els actes donaran el tret de sortida amb el guarniment de les façanes de l'Ajuntament d'Alcover, Ca Cosme, el Museu i el Centre de Dia per part de l'Escola d'Adults.

Tot seguit, la plaça Nova acollirà la tradicional venda de llibres i roses durant tota la jornada. A les 12.00 h tindrà lloc el vermut amb DJ Valkiria i DJ Tombas. A les 13.00 h, l'aniversari del gegant Pere Voltor, que celebrarà el seu 5è aniversari amb un pastís de llaminadures que compartirà amb els més petits i petites.

A la tarda, a les 16.30 h, hi haurà berenar per la mainada a la plaça Nova. A les 17.00 h h el contacontes "Sant Jordi a la cova del drac", amb 'Vivim del cuentu'. Finalment, i per cloure la Diada de Sant Jordi, s'ha programat un ball, a les 18.30 h, a la terrassa del Cercle d'Amics.

Setmana Medieval a Montblanc

A pocs quilòmetres, Montblanc ja ho té tot a punt per a l'estrena aquest divendres i amb el tradicional pregó i sortida de comitives d'una nova edició de la Setmana Medieval de Sant Jordi. La 35a edició de la  festa medieval  de Catalunya recupera la plena normalitat, després dels dos anys de pandèmia que van obligar a suspendre-la el 2020, i a fer-la amb condicionants per les mesures de seguretat preventives el 2021.

La Setmana Medieval torna amb l'esplendor habitual i ahir al matí se'n van presentar les principals novetats en una roda de premsa celebrada al saló de plens de l'Ajuntament de Montblanc. 

Entre les principals novetats destaca el nou espectacle que clourà la festa l'1 de maig de producció pròpia, «Dones de Llegenda».