Carrer de la Peixateria de Valls

L'Ajuntament de Valls instal·larà més càmeres de vigilància, ara a l'entorn de la plaça de l'Oli

A hores d'ara n'hi ha 7 en funcionament al carrer de la Cort que han permès frustrar la comissió de fets delictius

L'Ajuntament de Valls vol instal·lar més càmeres de videovigilància en alguns punts estratègics del Barri Antic. En aquest sentit, fa poques setmanes van entrar en funcionament 7 càmeres  al carrer de la Cort i la plaça del Blat i ara la voluntat és posar 3 càmeres  més en altres carrers, fins a arribar a un total de 10 en un àmbit del centre històric on s'hi concentra el comerç tradicional.

El projecte ja ha estat encarregat amb una partida pressupostària de 25.000 euros, si bé resta pendent del vistiplau del Departament d'Interior. El consistori remarca que respon a una petició dels mateixos  botiguers i que el sistema ajuda a dissuadir l'activitat delinqüencial. Bona prova en són dos incidents en establiments que s'han pogut evitar gràcies al control de càmeres: un intent de robatori  i una estafa amb bitllets falsos.

«Creiem que aquesta segona fase del projecte és necessari, continuem apostant pel barri antic i posarem tots els mecanismes que estiguin al nostre abast», ha manifestat l'alcaldessa  Dolors Farré, aquest dimecres en roda de premsa al carrer de la Cort, una de les principals artèries del nucli central de la vila i on s'han posat les primeres càmeres de videovigilància. Estan operatives des de fa tres setmanes i el consistori assegura que el sistema dona els seus fruits.

«Tant la Policia Local  com els  Mossos d'Esquadra ens diuen que els ajuda molt», remarca Farré. L'Ajuntament vol continuar el desplegament de càmeres pel carrer més pròxim, el de la Peixateria, i donar cobertura també a la plaça de l'Oli, on s'hi fa el mercat de la verdura, i fins a arribar al  carrer de Sant Antoni, on hi ha un aparcament de zona blava. Els aparcaments de la ciutat són el pròxim objectiu, a llarg termini, que el consistori pretén cobrir amb videovigilància.