Imatge de l'Ajuntament de Valls.

Valls recupera la Setmana de les Capacitats amb tots els actes en format presencial

La programació vol commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Valls celebrarà, un any més, una nova Setmana de les Capacitats per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, fixat al 3 de desembre des de l'any 1992 per l'Organització de les Nacions Unides.

La iniciativa arriba a la seva  novena edició amb un programa farcit d'actes, tallers, cultura, xerrades i jornades divulgatives. Enguany recupera la  presencialitat de tots els actes programats. Les principals activitats es duran a terme durant la setmana del 29 al 5 de desembre. També hi haurà diverses propostes que s'allargaran del 22 de novembre al 21 de desembre.

La Setmana compta amb la participació de totes les entitats vallenques que formen part de la Taula de les Capacitats. És l'òrgan de participació que proposa i organitza actuacions per tal de garantir la igualtat d'oportunitats de totes les persones amb diversitat funcional de Valls.

La  Taula de les Capacitats compta amb la Fundació Ginac, l'Associació Trèvol, Associació Porta Oberta, Associació per la Fibromiàlgia i la SFC, Federació MESTRAL-Cocemfe Tarragona, Fundació Barça i Castellers de la Il·lusió, en col·laboració amb el Pla d'Acció Comunitària Inclusiva de l'Ajuntament de Valls, el Patronat Municipal d'Esports, el Consell Esportiu de l'Alt Camp, i els Instituts Narcís Oller i Jaume Huguet.

Tots els actes organitzats al voltant Setmana de les Capacitats tenen com a objectiu  apropar el col·lectiu per conscienciar la ciutadania. També, aconseguir la plena normalització i integració de les persones amb discapacitat a la societat.

Per aquest motiu s'han programat  activitats  destinades especialment als alumnes de les escoles i dels instituts de la ciutat. Per exemple, la jornada "Adapta't a l'esport", on els joves poden viure en primera persona com és practicar un esport com si patís alguna discapacitat física. 

Tanmateix, enguany es destaca la instal·lació de pictogrames als passos de vianants  propers als centres educatius. És una nova iniciativa municipal per a millorar l'accessibilitat conscienciar la població en relació a les persones amb necessitats comunicatives diferents. 

D'altra banda, es tornarà a dur a terme la Festa de les Capacitats al Pati. Serà un acte obert a la ciutadania, amb presència d'estands de les entitats de la Taula de les Capacitats. Es podrà gaudir de l'actuació musical de Dj Abadia, la lectura de consignes i manifest institucional, i la ballada per les capacitats.

També hi haurà altres actes oberts al públic amb inscripció prèvia. Una obra de teatre inclusiu de la Companyia Blanca Marsillach. La taula rodona sobre "Discapacitat i Salut Mental", i la projecció de la pel·lícula Una mentre maravillosa.