Sant Crist d'Alcover amb persones al voltant

Alcover viurà una Setmana Santa renovada i recupera el ball de la Mort

Com a novetats destaca la baixada dels misteris amb els armats, dijous 14 d’abril al vespre

Alcover ha programat, del 10 al 17 d'abril, una vintena de propostes per celebrar la Setmana Santa 2022. Els actes donaran el tret de sortida aquest diumenge 10 d'abril amb la tradicional benedicció palmes i palmons, a l'església Vella.

Com a novetats destaquen la baixada dels misteris amb els armats, dijous 14 d’abril al vespre, des de l’església Nova fins a l’església Vella. També l’exposició de misteris, durant tota la nit i el dia següent, a l’església Vella.

Divendres Sant, s’incorpora a la tarda, la baixada de la Pietat  amb els armats, també des de l’església Nova fins l’església Vella i la pujada dels misteris al vespre.

El ball de la Mort d'Alcover, la novetat

A la nit, la processó del Sant Enterrament comptarà amb la presentació del Ball de la Mort d’Alcover, com a novetat destacada. Durant tots aquests dies, es duran a terme la resta d’actes ja tradicionals emmarcats en la Setmana Santa alcoverenca.

Així, el diumenge de Rams, a les 11.15 h, hi haurà la benedicció de palmes i palmons a l'església Vella. A les 18.00 h, el viacrucis al Calvari. El Dijous Sant a les 19.30 h tindrà lloc l'ofici del sopar del Senyor. A continuació - baixada dels Misteris amb els Armats (església Nova, carrer del Rec, plaça Font, església Vella).

El Divendres Sant, a les 06.00 h, Matinades dels Armats i a les 08.00 h, Viacrucis al Calvari. A les 17.30 h es farà l'Ofici de la Passió del Senyor a l’església Nova i a les 17.45 h l'Actuació dels Armats a la plaça Nova. A continuació hi haurà la pujada dels Misteris amb els Armats.

A les 22.00 h es durà a terme la Processó del Sant enterrament amb la participació de les Confraries de la Sang  i la Pietat, els Armats, la Coral d’Adults banda Verge del Remei i la presentació del Ball de la mort d’Alcover. L'endemà dissabte, a les 20.00 hi haurà la Solemne vetlla pasqual a l’església Nova i l'endemà diumenge, a partir de les 18.30, sortiran les caramelles pels carrers del poble.

El programa de la Setmana Santa d'Alcover està organitzat per l’Ajuntament d’Alcover, la Parròquia de l’Assumpció i la Confraria de la Sang, la Confraria de la Pietat i l’Associació Picatxa. Els actes compten amb la col·laboració de la Banda de Cornetes i Tambors Verge del Remei i el Cercle d'Amics.