Cuncurs de Castells, any 1970

Valls acollirà la presentació del sisè i darrer volum de l'Enciclopèdia Castellera

Forma part de la Fira de Santa Úrsula i del 10è aniversari dels Castells com a Patrimoni de la Humanitat

Durant la Fira de Santa Úrsula de Valls es presentarà el sisè i darrer volum de l'Enciclopèdia Castellera, editada per  Cossetània Edicions. L'acte tindrà lloc a la sala d'actes de l'antic convent del Carme, espai estretament lligat al món casteller perquè actualment acull l'escola Enxaneta i perquè cada any aplega el Simposi Casteller de Catalunya. La presentació se celebrarà el 21 d'octubre a les 19.00 h i caldrà reserva prèvia d'entrada.

Aquest sisè i últim volum de l'Enciclopèdia és miscel·lani i tracta de la relació que tenen els castells amb diverses disciplines: l'art  (monuments castellers i obres pictòriques),  fotografia (del 1839 al 2019), cinema (del segle XIX a l'actualitat), música (amb un estudi sobre el toc de castells, la peça més emblemàtica), literatura, llengua i política.

El volum també inclou un apartat sobre el Museu Casteller de Catalunya i 'La biblioteca castellera', en què la bibliografia sobre castells es presenta classificada temàticament. Un epíleg que combina l'experiència de la colla inclusiva dels  Castellers de la Il·lusió amb la consecució, a finals del 2019, de l'anhelat 3 de 9 sense folre a càrrec de les dues colles dels Xiquets de Valls, clou aquest volum i l'obra, que es complementa amb un detallat índex onomàstic i toponímic de tot el conjunt.

La presentació anirà a càrrec de Dolors Farré, alcaldessa de Valls; Xavier Brotons, director de l'Enciclopèdia; Josep M. Martí, col·laborador del sisè volum, i Sergi Font, president de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya.