Imatge del Portal Nou de Valls

Situació enquistada: nits de descontrol, persecucions i robatoris a Valls

En els últims dies s'han fet virals diferents vídeos on es veuen situacions d'extrema violència als carrers de la capital de l'Alt Camp

Lluny de solucionar-se, la situació preocupant  que es viu en determinades zones de Valls va a més. En aquest sentit, les baralles nocturnes, els robatoris i les persecucions amb arma blanca pels carrers i places de la ciutat són la tònica habitual des de fa setmanes.

El context és tan alarmant, que els veïns de les zones més afectades, com és el cas del nucli antic, el Portal Nou o el barri del Fornàs, han fet viral diferents vídeos on es pot comprovar la gravetat de la situació.

«Fa dues nits, vora les 23.00 h, vaig sentir crits al carrer i després de guaitar, vaig veure dos nois que s'escapaven d'una  persecució. Un d'ells portava un ganivet de grans dimensions a la mà i corria sense control» explica un veí de la zona de la plaça del Portal Nou.

Això no és tot. El mateix veí assegura que durant la mateixa setmana va ser testimoni, des de casa seva, d'una  baralla que va acabar malament. «Sembla que un dels implicats es trobava a l'interior d'un establiment comprant, i l'altre, quan el va veure, va entrar i va començar la baralla. Fruit d'això, van llençar les neveres i els prestatges de la botiga al carrer i es va crear un clima de caos important», exposa.

L'epicentre vandàlic es trasllada

Amb aquests relats, resulta evident que la plaça del Portal Nou s'ha convertit en un dels punts calents de Valls. De fet, fa poques setmanes aquest mitjà de comunicació ja alertava dels fets desesperants que pateixen els comerciants de la zona.

En concret, el dia 9 de novembre al vespre, al mig del passeig es va produir una baralla força violenta. Segons alguns testimonis, diverses persones van agredir dues persones més amb barres de ferro, arran d'una possible disputa familiar.

Fruit d'aquest succés, els clients d'un conegut establiment de la plaça van haver d'abandonar la terrassa i confinar-se a l'interior del local. La Policia Local, per la seva banda, va personar-se al lloc dels fets i va localitzar els agredits. Aquests, però, no van voler presentar cap denúncia.

Persones caminant pel carrer de la Cort de Valls
Imatge del carrer de la Cort de Valls, lloc on hi ha càmeres de seguretat   | Albert Oliva

Per la seva banda, des de l'Ajuntament de Valls asseguren que la preocupació és compartida i que s'està treballant per revertir la situació. En aquest sentit, es vol ampliar l'àrea on hi ha instal·lades les càmeres de seguretat, ja que s'ha vist que han donat bon resultat.

Ara bé, el cert és que, amb els últims successos, sembla que les càmeres han contribuït a desplaçar el nucli conflictiu, del carrer de la Cort, plaça de l'Oli i aparcament de ca la Mateueta, a altres indrets com la plaça del Portal Nou i el problema persisteix i s'ha enquistat en aquesta zona.

Dispositiu al carrer de la Candela

En la linia, el dimarts dia 16 de novembre al vespre, diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra van protagonitzar un dispositiu policial al carrer de la Candela, a tocar de la plaça del Portal Nou.

Segons ha pogut saber TarragonaDigital, l'operació es feia per trobar una persona sospitosa d'haver protagonitzat diversos delictes a Valls. Lamentablement, però, el dispositiu no va acabar en cap detenció i la recerca continua per tal de poder detenir aquesta persona.

A la recerca d'un lladre de cotxes

Per altra banda, des de fa dies que s'acumulen diversos robatoris  i fets delictius en diferents cotxes estacionats a la via pública de la ciutat. En concret, la Policia Local estaria buscant una persona com a presupte autor de diversos robatoris en vehicles.

Els fets haurien passat en diferents zones d'aparcament de Valls, com a  l'aparcament del Carme, de la Cooperativa, o el barri Albada. A causa de la similitud dels fets, els robatoris i els intents es relacionarien amb el mateix autor.