Façana del restaurant El Álamo d'Alcover

Els treballadors del restaurant El Álamo d’Alcover no es conformen: «Hem de salvar la feina de 20 famílies»

Durant les passades festes de Nadal l’empresa va anunciar l’extinció del negoci a causa de la pandèmia

El tancament del mític restaurant El Álamo  d’Alcover podria no ser definitiu. La quinzena de  treballadors que van ser acomiadats, ara reclamen a la societat propietària del local i els terrenys poder regentar ells mateixos el  negoci mitjançant un contracte d’arrendament, «ja que amb els comptes econòmics d’abans de la pandèmia es demostra que és un negoci totalment viable i quan desapareguin les limitacions derivades de la pandèmia, de ben segur que el restaurant tornarà a fer facturacions molt importants», explica a TarragonaDigital l’advocat Ferran Ollé, el representant dels treballadors en matèria laboral.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

En aquest sentit, la família Claver Martín, mitjançant un comunicat, va anunciar durant les passades festes de Nadal l’extinció de l’històric negoci, en funcionament durant més de 40 anys, arran de la situació econòmica, les previsions pessimistes i les restriccions derivades de la Covid-19 que pateix el sector de l’hostaleria. De fet, des de l’octubre de 2020 la trentena de treballadors es trobaven en un ERTO, que finalment ha derivat en un ERE.

«Es vol salvar la feina de 20 famílies»

Malgrat la situació incerta que viu el sector, els  treballadors d’El Álamo  volen trobar solucions per salvar els llocs de treball de 20 famílies del territori. Per això, volen constituir una societat cooperativa per mantenir el contracte de lloguer fins a 2032. «Volem un pla concursal i establir un pla de viabilitat  per tirar endavant el negoci i actualment ja s’ha sol·licitat l’autorització al jutjat per mantenir tots els llocs de treball i tirar endavant la proposta», exposa Ollé.

Imatge del restaurant El Álamo d'Alcover
Imatge de l'interior del restaurant El Álamo, a Alcover | Google Maps

L’advocat també adverteix que tot i que l’empresa va iniciar, a finals de 2020, una negociació amb els treballadors per extingir els contractes de treball «no s’han complert les formalitats de tipus processal». Per la seva banda, Antoliano Lahiguera, l’advocat de la part mercantil, explica a aquest mitjà que s’ha de tenir en compte «hi ha persones que porten molts anys treballant a l’establiment i que es troben a prop de l’edat de jubilació». Amb tot, s’espera que el conflicte laboral i mercantil pugui estar resolt a principis de l’estiu.

Capacitat per a 1.600 persones

La sort final de l’establiment causa molta expectació a la comarca de l’Alt Camp, ja que es tracta d’un dels restaurants més emblemàtics del territori. De fet, moltes empreses, entitats i particulars han celebrat, durant anys esdeveniments multitudinaris al restaurant, a causa de la gran capacitat que ofereix, amb lloc per a 1.600 persones. A més, l’estètica de les instal·lacions, que pretén reproduir un castell medieval i les ofertes destinades a grups vinguts d’arreu del país, sobretot en temps de calçotades, configuren els atractius principals del negoci que ara els treballadors pretenen salvar.