Imatge d'una bombeta amb monedes damunt d'una taula.

Els tallers ambientals Capgira arriben a les escoles de Valls

Es tracta d'una activitat didàctica que capgira la visió dels residus per convertir-los en productes increïbles a través d'històries d'innovació

Avui dilluns dia 14 de març arrenquen els tallers «CAPgira» als centres educatius de la ciutat de Valls. El projecte CAPgira és una activitat didàctica que permet introduir-nos en els nous  processos de producció basats en els principis de l'economia circular.

També en les tendències emergents que recuperen els hàbits de consum basats en l'estalvi de matèries primeres. Una activitat que desplaça els residus i la recollida selectiva del centre de gravetat per centrar l'atenció en l'excepcionalitat dels productes reciclats.

Fins al moment, s'han programat  52 sessions dels tallers CAPgira que tindran lloc a diferents aules dels centres educatius de Valls. Els tallers estan subvencionats per la Diputació de Tarragona.

Concretament es desenvoluparan als  instituts Jaume Huguet i Narcís Oller, als col·legis Cor de Maria i Claret, i a les escoles la Candela, Enxaneta i Vedruna.

Alguns grups de població de joves i adolescents encara no reconeixen els residus com un recurs. El taller busca capgirar aquesta visió i ho fa a través de la narració d'històries innovadores, utilitzant notícies, vídeos i imatges de l'actualitat o presentant productes sorprenents per veure i tocar. 

Aquests productes són més de  25 objectes relacionats amb el reciclatge de matèries, la reutilització, la innovació, el micromecenatge... L'enfocament que presenten els tallers és la creativitat, l'emprenedoria i emfatitzar amb la gent jove. El projecte pretén proporcionar una mirada endavant i donar a conèixer l'economia circular.