Persones caminant pel carrer de la Cort de Valls

Tanca una de les botigues més emblemàtiques i centenàries de Valls

Es tracta de Ca Bonifàs, la històrica botiga de joguets ciutada al carrer de la Cort

De mica en mica, la vida comercial i social de Valls s'apaga. En les últimes dècades, la capital de l'Alt Camp ha patit un degoteig constant de  tancaments  de comerços i botigues històriques  situades al Barri Antic. La situació, a més, s'ha accentuat en els darrers anys, a causa de la crisi econòmica derivada de 2008, la pandèmia i el context crític que viu aquesta zona de la ciutat.

Ara és el torn de Ca Bonifàs, la històrica botiga de joguets situada al carrer de la Cort. Els seus propietaris, la Gemma i el Lluís, han anunciat que l'establiment tancarà definitivament més de cent anys després de la seva obertura a causa de la jubilació del Lluís.

En concret, la clausura de l'espai serà a finals de juny. Per aquest motiu, des de fa dies la botiga es troba en procés de  liquidació i, en els diferents articles, hi ha aplicats descomptes.

Ara bé, Ca Bonifàs no diu un adéu  definitiu. Tot i que la botiga física tanca, l'empresa encara seguirà amb l'activitat comercial a través d'internet i es reinventarà per tal de seguir oferint els seus productes, entre ells els jocs i les figures de goma del seguici.

104 anys de trajectòria

Situada al carrer de la Cort de Valls, la botiga Bonifàs té més de 104 anys d'història. Darrere de 4 generacions familiars hi ha un establiment que primer estava dedicat a la llauneria i que a poc a poc s'ha anat dedicant a les joguines.

Actualment, però la mítica botiga vallenca ha anat més enllà adquirint una filosofia moderna sobre com han de ser les joguines i la criança de la canalla. A més a més, promouen els productes de proximitat, ja sigui venent joguets artesans fets al territori com dissenyant la seva pròpia línia de joguines creades per ells mateixos.