Pla mig de Josefa Pérez, la primera persona a Catalunya en rebre la tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19

Final de la pandèmia: tanca el punt de vacunació massiu de la sala Kursaal de Valls

Durant els mesos que ha estat operatiu, el centre ha distribuït més de 65.000 vacunes

El punt de vacunació  massiu de Valls ja és història. A partir d'avui dijous dia 31 de març, la sala Kursaal  de la capital de l'Alt Camp tanca les seves portes com a punt de vacunació massiva de la Covid-19.

Durant els mesos que ha estat operatiu, el centre ha distribuït més de 65.000 vacunes. La seva inauguració va tenir lloc el 23 d'abril de 2021.

Ahir a la tarda, va tenir lloc un acte que va servir per agrair a tots els  professionals que han treballat en el servei «per aconseguir una de les taxes de vacunació més altes del país», explicava Òscar Ros, responsable del districte sanitari del Camp de Tarragona.

Per la seva banda, l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, va aprofitar la trobada per felicitar les infermeres, auxiliars administratius, personal del CAP, personal del Pius Hospital de Valls, l'equip tècnic d'equipaments i el servei municipal de manteniment, entre d'altres, pel seu «esforç per fer del Kursaal un punt funcional de vacunació massiva».

Menys de 80 crítics per covid a l’UCI

Actualment, l'evolució de la pandèmia a Catalunya és bona. A les UCI hi ha 77 crítics per Covid i fa una setmana que el balanç està per sota del centenar. L’últim cop que hi va haver menys de 80 pacients va ser gairebé cinc mesos enrere, el 9 de novembre del 2021.

Respecte als greus que hi havia fa una setmana, els que hi ha ara representen una disminució del 31 %. Des del 26 de gener, el recompte inclou els crítics per Covid i no aquells que hi ingressen per altres motius i són positius.