Operaris tapiant una casa a Valls

L'Ajuntament de Valls tapia 270 immobles al centre històric per evitar ocupacions

Els fets delictius a Valls s'han xifrat en 950 des del gener fins al juliol d'aquest any

Els fets delictius a  Valls s'han xifrat en 950 des del gener fins al juliol d'aquest any. Són 398 més respecte al mateix període de l'any 2019 i això suposa un increment de més del 70%. Aquesta és una de les principals dades de la  Junta de Seguretat Local  celebrada aquest dilluns al municipi. 

També han augmentat els robatoris amb violència i s'han detingut dotze persones per delictes contra la salut pública. A banda, tant l'Ajuntament com particulars, han tapiat uns 270 immobles, principalment del centre històric, des de 2019, per evitar les ocupacions.

Es tapien uns 300 habitatges

En aquest sentit, l'alcaldessa de Valls, Dolors Farré, recalca que l'equip de govern treballa de forma transversal, des de l'àmbit dels serveis socials a l'urbanístic, per capgirar aquestes xifres de  fets delictius a la localitat.

Entre les actuacions que s'estan fent, la batllessa remarca que s'han tapiat  270 habitatges en 38 carrers, majoritàriament del barri Antic, entre l'Ajuntament i els propietaris dels immobles. D'aquesta manera, es vol evitar que hi hagi ocupacions. «Continuarem treballant per revertir aquesta situació, hi ha moltes línies obertes, i ens en sortirem», sosté Farré.