Teatre Principal de Valls

Les Nits de Clàssics de Valls presenta la nova temporada amb veu de dona

La programació, de gener fins al juny del 2023, està formada per 14 concerts

Després de la bona rebuda del primer trimestre, les Nits de Clàssics de Valls  reprenen la programació amb 14 concerts des del gener fins al juny.  El tret de sortida serà aquest dijous 12 de gener amb ‘Amb veu de dona: dones compositores, dones amb personalitat’. Un concert que realça diverses compositores del segle XIX que han quedat en l’anonimat com Johanna Kinkel o Pauline Viardot, de la mà de la mezzosoprano Mireia Pintó, el pianista Vladislav Bronevetzky i la participació de l'actriu Sílvia Bel que dramatitzarà alguns textos. El concert es durà a terme al Teatre Principal de Valls.

‘Sola’ concert de jazz amb Eva Fernández Quintet arribarà al Teatre Principal el 19 de gener. És el segon disc de la saxofonista i cantant barcelonina, a través del qual construeix un imaginari sonor basat en el jazz, la cançó d’autor i el bolero. El mateix espai canviarà de registre i el 2 de febrer acollirà el ‘Recital amb obres d’Hahn, Mahler, Ortega, Domènech i Gerhard’. Un recital líric format per la soprano Núria
Vilà i el pianista Josep Buforn. 

Mantenint la voluntat de remarcar els compositors del país, el 16 de febrer es podrà gaudir del ‘Recital al voltant de l’obra de Felip Pedrell’, a càrrec del polifacètic baríton Joan Martin-Royo i Rubén Fernández-Aguirre al piano. Aquest 2022 es va commemorar el centenari de la mort del compositor tortosí Felip Pedrell. El 23 de febrer ‘Priorart Ensemble’ oferirà un repertori de clàssics catalans de cobla, cançó i arrel. Arranjats per a trio de corda, tenora i trompa, aquest ensemble eclèctic també estrenarà una obra inèdita pensada expressament pel dia del concert.

Recuperació de l’església de Sant Francesc

Un altre dels plats forts de la temporada es podrà viure el 15 de març  de la mà de la Jove Capella Reial de Catalunya. Sota la direcció de Lluís Vilamajó, ‘Lagrime d’amante al sepolcro dell’amata’ mostrarà peces de diversos autors del romanticisme i el barroc. Un concert que es durà a terme en un lloc inèdit: l’església
de Sant Francesc
  de Valls, un espai que havia quedat en desús i que l’Ajuntament ha recuperat.

Després de l’èxit de la primera part del ‘Messies’ de Häendel participatiu, corresponent a l’Advent i Nadal, el diumenge 16 d’abril s’interpretarà la segona part dedicada a la Passió i Resurrecció. El muntatge compta amb la direcció de Xavier Pastrana, la soprano Júlia Farrés, la mezzo Tànit Bono, el baix Elías
Benito i el tenor Roger Padullés. A més, s’ha obert a la participació de tot aquell vallenc o vallenca que hi vulgui cantar. Les inscripcions encara es poden realitzar a través del correu messies.valls@gmail.com. El concert serà a les 19 h a l’església de Sant Joan. 

Aposta pels nous talents

Una altra de les voluntats de les Nits de Clàssics és la d’apostar pels nous talents. Així, el 20 d’abril, el Teatre Principal acollirà del jove baríton Gabriel Mas, qui va quedar finalista en el Concurs de Cant Josep Palet. Aquest espai també serà l’escenari per al ‘Recital de piano amb obres de Schubert i Chopin’, del pianista Ignasi Cambra, el 27 d’abril. A la vegada, el 4 de maig rebrà l’actuació de la soprano Carolina Fajardo i el pianista Josep Buforn en un ‘Viatge líric: de Verdi a Mompou’.

El 27 de maig també estarà dedicat a peces de  compositors catalans. ‘Obres per a cel·lo i piano de Garreta, Gerhard, Barldrís i Ortega’ estarà interpretat pel violoncel·lista Romain Garioud i Daniel Blanch, al piano. La recta final de les Nits de Clàssics el protagonitzarà una formació especialitzada en música dels segles XVII i XVIII, els Ministers of Pastime. El 27 de maig interpretaran ‘La Cambra de les Meravelles d’Athanasius Kircher’.

I l’últim concert es viurà a l’església de Sant Joan amb la tercera part del ‘Messies’ de Häendel participatiu, dedicada a la Glòria de Déu. El 18 de juny a les 19 h. La majoria de concerts es duran a terme a les 20 h, menys aquells que ja s’ha indicat.

Venda d’entrades

El preu és de 15 euros  per cada concert. Les persones jubilades obtindran un descompte i els alumnes de l’Escola de Música de Valls tindran una entrada gratuïta per a ells i per a un acompanyant. Els socis dels Amics de la Música de Valls tenen entrada gratuïta. Les entrades es poden adquirir a través de www.codetickets.com o de manera presencial a taquilla.