Valls recupera el tortell de Sant Antoni pels Tres Tombs

Es repartiran 300 tortells durant el recorregut i també es podran adquirir en 4 establiments de Valls. Aquesta recuperació coincideix amb els 40 anys dels Tres Tombs

Aquesta edició dels Tres Tombs de Valls, que se celebrarà el segon cap de setmana de gener de 2019, presenta una novetat gastronòmica. Coincidint amb els 40 anys dels Tres Tombs, s’ha decidit recuperar el tradicional tortell de Sant Antoni.  Per tal de fer-ho possible, quatre establiments de la ciutat l’elaboraran en aquesta data i el vendran. A més, durant el recorregut dels Tres Tombs, es repartiran fins a 300 tortells acompanyats d’una bossa commemorativa d’aquests 40 anys.

Els establiments que s’han engrescat a recuperar aquesta tradició són el forn Pié, el forn Manel, el forn del Carme i la Barcelonesa. Els seus propietaris asseguren que es tracta d’un producte elaborat amb una bona matèria prima i que és boníssim.  Pels Tres Tombs es comercialitzarà, sobretot, l’anomenat tortell ‘bàsic’, fet de farina, sucre, aigua i matafaluga, però en els quatre forns també es podran trobar altres versions del tortell, farcit amb xocolata, nata o d’altres.

Aquells que desitgin tastar el tortell, el podran comprar durant el cap de setmana del 12 i 13 de gener o adquirir-lo durant el recorregut dels Tres Tombs, on se serviran 300 tortells, acompanyats d’una bossa especial editada per aquests 40 anys del popular esdeveniment.  Està previst que un carro amb un ruc, vagi fent l’itinerari i s’aturi en diversos punts, com la Font de la Manxa, el Pati o la plaça del Blat.

S’espera que el tortell s’instauri com a tradició

El regidor de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Valls, Òscar Peris, confia que la tradició de fer aquests tortells pels Tres Tombs  «quedi de cara a l’any vinent i que altres establiments de Valls s’hi sumin».

En aquest sentit, Peris ha explicat que es pretén recuperar la tradició d’adquirir aquest tortell «perquè després es pugui compartir a taula després de l’àpat en dia dels Tres Tombs».  El preu del tortell de Sant Antoni serà de 3,5 euros.