Persones de concert a Valls

Valls dona el tret de sortida a una Festa Major de Sant Joan que es viurà en femení

Aquest any, la dona creadora té un pes molt destacat en la programació, en la qual s’han implicat les comissions així com el propi consistori

Valls dona el tret de sortida, avui a la Festa Major de Sant Joan  2022. Del 20 al 25 de juny, la capital de l'Alt Camp viurà cinc dies de celebració després de tres anys marcats per les restriccions de la pandèmia. En aquest sentit, la programació recupera els espais i els formats habituals amb algunes novetats destacades. 

Consulta el programa d'actes aquí!

Aquest any, la dona creadora té un pes molt destacat en la programació, en la qual s’han implicat les comissions així com el propi consistori.  Després que ja s’anunciés que la imatge gràfica ha estat traçada per mans femenines, en concret per la vallenca Marina Barberà, també s’ha visibilitzat un cartell musical i pirotècnic amb una preeminent presència de la dona.

Així, tota la programació musical professional de la plaça de l'Oli està integrada per grups amb lideratge femení. Les sis actuacions d’aquest espai són el concert de versions de Les Que Falta Band (dilluns 20); la cançó de la mallorquina Maria Jaume, que també passarà pel Primavera Sound (dia 21, coincidint amb el Dia Internacional de la Música); el soul impregnat de sonoritats africanes de les The Sey Sisters (dia 22); el nou disc de la vallenca Susannes (dia 23); el missatge LGTBIQ+ de la Maio (dia 24), i el rap de Santa Salut (dissabte 25).

Assistents a la roda de premsa
Imatge de la roda de premsa de presentació del cartell | Albert Oliva

D’altra banda, l'escenari principal comptarà amb sis bandes més amb  lideratge femení de les deu formacions participants. Així hi prendran part el rock, punk, reggaeton i l'electrònica de les Tremenda Jauría, des de Madrid (dimarts 22). La revetlla de Sant Joan serà 100 % femenina amb els colors i ritmes caribenys de Lucrecia y su Orquesta; una de les darreres revelacions catalanes Sara Roy; el rap mesclat amb l'arrel de la valenciana Tesa; i per cloure la nit els ritmes de la dj vallenca Natàlia Exstasy. 

Espectacles pirotècnics amb nom de dona

Finalment, en aquest apartat femení els espectacles pirotècnics comptaran amb dues de les tres empreses liderades per dones. Així la tronada inaugural serà disparada per primer cop per una dona pirotècnica, concretament Reyes Martí, procedent de Borriana, al País Valencià. Cada any és l'encarregada d'executar la mascletà del dia internacional de la dona treballadora a la plaça de l'Ajuntament de València dins el programa de les Falles. Reyes Martí s'estrena a Valls.

També la Nit de Completes, l'Entrada de la Bandera de la ciutat a Sant Joan el matí del 24 de juny i l'Entrada de l'àliga a la plaça del Blat al final del Tomb el mateix 24 aniran a càrrec de Teresa Rey, d'Espectacles Rey, de Llanera de Ranes, l'empresa que l'any passat va disparar amb èxit el Piromusical de Sant Joan i que havia estat pionera femenina en els focs de la Nit de Completes vallenca.