Pla general de la boca sud, al terme municipal de Valls

El túnel del coll de Lilla de l'A-27 és a menys de 300 metres d'acabar-se

Els tres viaductes previstos en el tram entre Valls i Montblanc es troben al 95% d'execució

El túnel de l'A-27 que ha de comunicar Valls i Montblanc per sota el coll de Lilla és a menys de 300 metres d'acabar-se, segons ha apuntat el ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana. La infraestructura, de 1.485 metres de longitud, tindrà dos tubs —un per cada sentit de la circulació—, intercomunicats per set galeries d'evacuació. Segons el ministeri, al tub est —pel qual aniran els vehicles en sentit Montblanc— li falten 212 metres; mentre que per acabar l'oest —sentit Valls— en manquen 68. El tram en construcció té globalment 5.100 metres i inclou tres viaductes, que ja es troben al 95% d'execució. De moment, encara no hi ha data de posada en funcionament.

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

En concret, del tub est ja s'han excavat 385 metres des de la boca situada a l'Alt Camp i 824 des de la zona de la Conca de Barberà. Així, en falten 212 perquè les dues perforacions es trobin. Més avançat està el tub oest. Des de la boca que comença a Valls ja s'ha avançat 589 metres i des de Lilla, 766 metres més. Així doncs, en falten 68 per finalitzar-lo.

De les set galeries d'evacuació —sis per vianants i una per a vehicles d'emergències— se n'han excavat dues. El que ja està acabat és un pas inferior per sota l'A-27, que inclou el tram i quatre murs, un dels quals arriba als 25 metres d'alçada. A banda, falten dos passos superiors més, ha concretat el ministeri.

El túnel del coll de Lilla ha sumat recentment un nou sobrecost de 18 MEUR per la presència d'argiles i pissarres. El pressupost per a tot el tram entre Valls i Montblanc és de 134 MEUR.