Ca Ferran

Valls destina 70.000 euros a la rehabilitació d'edificis del centre històric

Les sol·licituds es poden presentar fins al pròxim 25 d'octubre

L'Ajuntament de Valls ha obert la convocatòria per a optar a les subvencions per a la rehabilitació i recuperació d’edificis en l’àmbit del centre històric. La sol·licitud, el termini de la qual romandrà obert fins al 25 d'octubre, es pot presentar de manera telemàtica al portal web de la Seu Electrònica Municipal (accedir-hi) o bé presencialment a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (sol·licitant abans cita prèvia telemàticament).

En aquesta convocatòria, es podran acollir a les subvencions municipals tots els propietaris que hagin efectuat obres als seus immobles des de l’octubre de l’any passat i fins al 30 de setembre de 2022. El consistori vallenc destina a aquesta línia d'ajuts, que té l'objectiu d'incentivar entre els veïns i veïnes la rehabilitació del parc d’habitatges del nucli antic, la quantitat de 70.000 euros.

Rehabilitació de façanes i també actuacions en l'interior

Segons ha explicat l'Ajuntament de Valls, «aquesta línia de subvencions està dirigida a contribuir al finançament de les obres de rehabilitació de façanes o adequació d'instal·lacions comunes dels edificis per adaptar-se a la normativa vigent». També s'hi poden acollir les obres de cobertes, de reposició de baixants, de millora de l'accessibilitat o de supressió de barreres arquitectòniques, així com l'enllumenat artístic d'immobles catalogats..

Així mateix, també se subvencionen les actuacions en l'interior de les edificacions, de millores d'habitabilitat, enderrocs per a la rehabilitació o consolidació i recuperació dels immobles. A més, també formen part de les despeses subvencionables, els costos complementaris derivats d'autoritzacions administratives necessàries per a l'execució o tramitació, tant d'obra nova com de rehabilitació.