Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Assistents a la roda de premsa

Història, patrimoni i teatre: els pilars del nou projecte del Centre Cívic de Valls

Valls Història Viva pretén acostar a la població diferents capítols de la història de la ciutat i el seu patrimoni, a través de diferents escenes teatralitzades

El Centre Cívic ha presentat Valls Història Viva. És el nou projecte que es representarà els dies 20 i 21 de novembre en diferents espais de la ciutat. La regidora d'Acció Cívic i Joventut, Laia Castells  destaca que el projecte pretén acostar la història de la ciutat i el seu patrimoni al conjunt de la ciutadania.

El projecte consisteix en la representació (recreació teatral) d'alguns capítols històrics  que han esdevingut a la ciutat. El projecte, expliquen, és dinàmic i cada edició se centrarà entorn d'un eix temàtic. Aquesta primera edició, versarà en diferents revoltes que han esdevingut a la ciutat de Valls. Des de l'edat mitjana fins a capítols més recents del segle XX.

Cadascuna de les cinc escenes que formen part del projecte d'aquest any, es desenvoluparan en espais patrimonials de la ciutat. Al claustre de l'antic convent del Carme, al Call Jueu, a la Capella del Roser, a la sala de plens de l'Ajuntament i, la darrera, al Monestir de la Presentació (Portal Nou).

El projecte de Valls Història Viva s'ha plantejat en format de ruta on els visitants aniran acompanyats en tot moment d'un/a guia que els introduirà en els contextos històrics de cadascuna de les escenes. Això ha fet necessària la recerca documental per reproduir amb el màxim de detall allò que va succeir. Tot aquest treball documental ha estat realitzat per l'historiador local Àngel Gasol.

Pel que fa a la direcció artística, el Centre Cívic compta amb l'actriu Bàrbara Flores, qui ja té experiència amb projectes d'aquesta magnitud. El divendres 17 de setembre el Centre Cívic va realitzar una primera sessió informativa amb les persones voluntàries que ja s'han ofert a participar de la primera edició de Valls Història Viva.

De moment, es compta amb una cinquantena de persones. Tot i que els responsables del projecte esperen que en siguin més i fan una crida oberta  a la població a sumar-s'hi, ja sigui fent d'actors i actrius, amb text o sense, o en tasques de suport durant els dies de representació.

Un projecte de ciutat amb projecció de futur

Com expliquen els seus organitzadors, Valls Història Viva és un projecte que va més enllà de les representacions d'un cap de setmana. Per això un dels objectius és aprofitar l'esforç i el treball que hi ha al darrere per deixar un llegat que serveixi per sempre.

Amb aquesta finalitat es vol aprofitar aquest projecte per generar material didàctic sobre la història de la ciutat pel públic en general i pels centres educatius de la ciutat. Per aquest motiu les diferents escenes teatralitzades seran filmades, amb l'objectiu que sigui un recurs educatiu pels centres d'ensenyament i pel conjunt de la població, i que amb un sistema de  codis QR tothom pugui reproduir al seu dispositiu l'escena històrica. La filmació gràfica anirà a càrrec de la cooperativa local Saurines.

Venda d'entrades

Les entrades per accedir a alguna de les representacions de Valls Història Viva es podran adquirir a principis de novembre, mitjançant la plataforma codetickets. El preu de l'entrada serà de 3 euros i concretarà el dia i l'hora per accedir a la ruta. Els menors de 5 anys (de 0 a 4 anys) tindran accés gratuït, però també hauran de treure l'entrada.