Assistents a la roda de premsa

Torna el Music Valls Va de Vins: consulta totes les novetats d'una edició excepcional

Les actuacions musicals al Pati estaran protagonitzades per Maria Jacobs, La Ludwig Band, Marialluïsa i Miqui Puig & ACP

La vuitena edició de la Music Valls Va de Vins, la Mostra de Vins de la DO Tarragona  (MVVV), recuperarà els dies 20 i 21 de maig al Pati de Valls la plena normalitat, un cop superada la pandèmia. Després de dos anys en els quals la mostra es va haver de suspendre per la Covid, els anys 2020 i 2021, aquest esdeveniment que combina l'oferta dels cellers de la DO Tarragona amb la gastronomia local i la música en directe produïda al nostre país, torna a la capital de l'Alt Camp per convertir-se de nou en tot un referent.

En aquesta ocasió, seran dotze cellers de la DO Tarragona i també, com a novetat, una botiga de vins de la ciutat; l'oferta gastronòmica que presentarà l'Associació de Restauradors de Valls i quatre grups musicals: la cantant local Maria Jacobs, els gironins La Ludwig Band, el grup de pop d'Igualada Marialluïsa i el carismàtic  Miqui Puig liderant la seva banda ACP.

La proposta, que vol engrescar a la ciutadania a tornar a omplir els carrers amb grans dosis de bon ambient i a recuperar la normalitat, és una iniciativa de la Regidoria de Comerç i Turisme de l'Ajuntament de Valls, el Consell Regulador de la DO Tarragona, la Societat Agrícola de Valls, que compten amb la col·laboració de l'Associació de Restauradors de Valls.

Els horaris

La Music Valls Va de Vins obrirà les portes el divendres 20 de maig a les 18.00 h. A partir d'aquest moment, els dotze cellers de la DO Tarragona que hi participen oferiran les degustacions dels seus vins -més de 50 referències de vins blancs, rosats, negres, espumosos i vins de licor- a tots aquells que hagin comprat la copa, que s'acompanyarà de 5 tiquets per tastar els vins, al preu de 15 euros. També es podran adquirir copes soltes a 2 euros i tiquets per un tast a 3 euros.

L'oferta musical de la primera nit estarà formada per l'actuació de la cantant vallenca Maria Jacobs amb la seva banda al complet, a partir de les 19.30 h, presentant les cançons del seu nou disc. A les 21.00 h està prevista la segona actuació del dia, la formació gironina La Ludwig Band, una de les propostes més originals de la música catalana dels últims anys que arriba a Valls des d'Espolla, a l'Alt Empordà, presentant el disc La mateixa sort.

Maridatge enogastronòmic

El dissabte 21 de maig, la Music Valls Va de Vins obrirà les portes a les onze del matí. A partir d'aquesta hora els cellers tornaran a oferir els tastos de vins. Enguany, a diferència d'altres edicions, la Music Valls Va de Vins no tindrà celler convidat, sinó un establiment convidat. Serà l'establiment especialitzat en vins "La Parcel·la" de la plaça de la Zeta de Valls, que s'encarregarà de dur a terme el maridatge gastronòmic del dissabte al migdia.

El preu per participar en aquest maridatge enogastronòmic, que es realitzarà a la Societat Agrícola de Valls, és de 35 euros i consistirà en un tast exclusiu amb cinc vins i cinc plats a partir de les dotze del migdia. Per reservar per aquest tast cal fer-ho prèviament a l'Oficina de Turisme de Valls o a la mateixa botiga "La Parcel·la"

Després de la pausa per dinar, la Music Valls Va de Vins reprendrà l'activitat a les 18.00 h. La primera de les dues propostes musicals de la tard-nit serà a les 19.30 h amb l'actuació del grup de pop metafísic, Marialluïsa, un grup que arriba per primer cop a Valls amb les cançons del seu segon disc, "La vida és curta però ampla", que els portarà aquest estiu a alguns dels millors festivals del país com el Vida.

A les 21.00 h de la nit, arribarà l'actuació que clourà la Music Valls Va de Vins, la de Miqui Puig & ACP. El carismàtic exlíder de Los Sencillos arribarà al Pati amb un avançament del seu nou disc, en el qual hi ha col·laboracions sorprenents com Queralt Lahoz, i interpretarà alguns dels clàssics de tota la seva carrera que fa trenta anys que va començar.