Vallsgenera contractarà gairebé un centenar de persones en situació d’atur

L’Institut Municipal de Desenvolupament augmenta fins als 2 MEUR els programes de formació, ocupació i empresa

L’Institut Municipal de Desenvolupament Local de Valls, Vallsgenera, ha encetat el 2019 amb unes previsions d’activitat amb xifres rècord, segons ha informat l’Ajuntament de Valls. Així, avui 17 de gener, aquest organisme ha presentat els objectius en matèria ocupacional, formativa i d'empresa i emprenedoria. Vallsgenera preveu impulsar programes per un import global de 1.951.000 euros i que se n'arribin a beneficiar fins a 709 persones, el que representa un 30% més que l'any passat, la xifra més alta mai assolida fins ara. Es tracta de programes claus en polítiques actives de lluita contra l'atur, la millora de l'ocupabilitat i competitivitat dels treballadors.

Pel que fa a programes de contractació de persones que es troben en situació d'atur s'hi destinaran 895.000 euros, prop del 46% del pressupost i això permetrà contractar a 95 aturats, un 28% més que l'any anterior. A més, s'ampliarà també la durada d'aquestes contractacions que, en molts casos, seran per un any sencer, el doble que fins ara.

Es destina més d’un milió d’euros per la contractació d'aturats a Valls

Els programes d’itineraris laborals dirigits a persones que volen millorar la seva ocupabilitat són els que tenen més protagonisme.  Es tracta també de programes dirigits a persones que es troben en situació d’atur, sovint en situacions de llarga durada, i accions de formació per millorar, per exemple, el propi currículum que contribueixen de manera decisiva a les seves opcions d’inserció laboral. En aquest programa s’hi destinaran 337.500 euros, el que permetrà que hi accedeixin fins a 335 persones, un centenar més que l’any 2018 (49% més).

Al mateix temps, Vallsgenera reforçarà aquest 2019 els programes de formació, augmentat el pressupost a aquesta àrea fins als 520.000 euros, amb la previsió d’arribar a la xifra rècord de 279 persones, un 13,8% més. Es tracta de projectes de formació ocupacional vinculades a l’obtenció del certificat de professionalitat i que també tenen com objectiu la qualificació de les persones que es troben en situació d’atur. En concret, es combina en molts programes la formació teòrica i pràctica que permet l’assoliment i el perfeccionament de les competències professionals, amb especialitats formatives que a més s’ajusten a les necessitats del mercat laboral precisament per fer més fàcil la inserció laboral i donar servei a la demanda que generen les pròpies empreses.