Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Padrins de l'Orgue de Valls.

Punt final a l'Orgue de Valls després de 5 anys de campanya i més de 500 padrins

Les aportacions econòmiques seguiran encara obertes durant aquests darrers dies d’estrena de l’instrument

A només tres dies de la seva estrena, l’orgue de Valls ja supera amb escreix els 500 padrins i padrines, l'objectiu fixat per part de la Comissió Ciutadana ara fa només unes setmanes. Ho han explicat aquest matí els seus integrants en una roda de premsa de balanç i comiat a l’exterior de la nau de l’arxiprestal de Sant Joan, que ha servit també per actualitzar les dades de la campanya i posar punt final a uns treballs que han durat més de  5 anys.

En aquest sentit, la Comissió Ciutadana vol agrair la suma d’esforços feta per tothom qui ha volgut participar del projecte, així com tots els suports rebuts. Els actes inaugurals arranquen aquest cap de setmana amb la benedicció i estrena del nou instrument, que participarà del conjunt d’actes amb motiu de la festivitat de la Mare de Déu de la Candela.

La participació d’entitats i empreses

Entre els més de 500 padrins hi ha un bon nombre d’entitats vallenques que s'han volgut sumar a aquest projecte col·lectiu. Les principals entitats del camp cultural i econòmic donen suport a la construcció de l'instrument. Les primeres entitats  que s’hi van sumar foren les entitats musicals, la majoria de les quals estan representades en la comissió promotora. Des dels Amics de la Música a les corals Espinavessa, Terpsícore, Aroma Vallenca i Cor Audite, i l'Acadèmia Music Art, tots ells padrins d’un dels tubs.

Especialment cal destacar les dues colles castelleres  vallenques, que tenen una vinculació especial amb l'instrument, ja que han servit d'inspiració en el disseny de l'instrument. Les dues torres laterals representen a la Colla Joves i la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Els tubs que coronen cadascuna de les torres són els que elles han apadrinat.

Bastida a l'interior de l'església de Sant Joan de Valls
Aquests dies s'ha alçat la bastida | Albert Oliva

Altres institucions de la ciutat com la Fundació Ciutat de Valls, l'Institut d'Estudis Vallencs, el Centre de Lectura, la Fundació Unió Anelles de la Flama, l'AAEET, Òmnium Cultural, el Centro Aragonés de Valls, l'Associació de Dones de Valls i l'Associació Egueriro, el Ball de Bastons de Valls, l’AAVV de la Fraternal o el grup municipal de Junts per Valls també són de padrins de l’orgue.

No n'han volgut quedar al marge entitats educatives com el Col·legi Claret i la seva AMPA, l'escola Enxaneta, i el Col·legi Vedruna Valls (Col·legi Lledó). I un bon nombre d'entitats religioses, com l'Agrupació de Germandats i Confraries de Setmana Santa, la Reial Confraria de Nostra Senyora dels Dolors, la Confraria del Davallament de la Creu, la Germandat del Sant Crist de Sant Joan, de la Crucifixió o la Germandat del Sant Crist de Lepant i Mare de Déu del Roser, o les comunitats de Missioneres Cor de Maria, les Germanes de la Vetlla i les Monges de la Mare Güell. Les principals institucions econòmiques de la ciutat, també s'hi han sumat, com la Cambra de Comerç i Indústria, la Cooperativa Agrícola, Comerç de Valls i els organitzadors de Valls Viu la Moda.

D'altra banda el teixit productiu  de la ciutat també s’hi ha implicat. Des de grans empreses industrials, com Lear Corportion Holding Spain SLU i Kellogg Manufaturing España SL, o de serveis, com Rios Hevia, SL-Mémora Serveis Funeraris, fins a petites empreses o professionals han ajudat a completar el finançament de l'orgue.