Els castellers de la Colla Joves dels Xiquets de Valls fent un pilar a l'exterior del local

Els Xiquets de Valls comencen els assajos entre emoció i responsabilitat

Els castellers han passat el primer els tests d'antígens i han donat tots negatiu | Hauran de repetir la prova un total de sis vegades

El món casteller torna a escena. Els Xiquets de Valls han tornat a assajar amb la mirada posada a la represa per la Festa Major de Sant Joan de 2021. Totes dues colles vénen d'una temporada en blanc per la pandèmia.

Els castellers han tornat als assajos amb les emocions  a flor de pell. Han implementat totes les mesures de seguretat vigents. Els presidents han destacat la importància de ser responsables per recuperar la normalitat.

Per fer-ho possible, els 50 castellers de cada colla s'han fet un test d'antígens al Pius Hospital de Valls. Tots han donat negatiu, però l'hauran de repetir un total de sis vegades.

Emoció i responsabilitat a Valls

Somriures, converses pendents i ganes de retrobar-se. El fet que sigui només amb 50 membres no ha importat als castellers  de la Joves i la Vella per tornar amb molta il·lusió.

Tots ells han tornat a posar-se la faixa després de més d'un any i han pogut muntar pilars  en el primer assaig. «És un dia molt emocionant, ens podem tornar a trobar al local, ha de servir per començar a veure la llum», ha expressat la presidenta de la Colla Joves Xiquets de Valls, Montse Solé.

El seu homòleg de la Colla Vella, Albert Pedret, comparteix el sentiment i considera que havien de liderar la represa de l'activitat castellera. «És el primer pas, el fem amb molta responsabilitat i molta il·lusió d'estar liderant-ho, és el que ens pertocava com a colla degana, com a ciutat de Valls i bressol dels castells; és el pas més important després de la pandèmia per tornar a plaça, tant de bo, dia a dia, amb estudis i proves, puguem tornar totes les colles», ha manifestat.

Els de la camisa vermella han seguit tots els protocols  de seguretat escrupolosament. S'han fet el test d'antígens i entre castell i castell, s'han netejat mans i peus amb gel hidrològic sense treure's la mascareta.

D'altra banda, els de la camisa rosada han començat els assajos després dels tests ràpids. Han aixecat el pilar que portaran a la plaça i també vanos de pilars, una estructura amb la qual acostumen a tancar les actuacions. Tots els castellers s'han pres al peu de la lletra les mesures de seguretat.