L'Aeroport de Reus frega els 200.000 passatgers durant el mes de juliol

És el mateix volum de gent que al juny | El balanç, lleugerament per sota del juliol 2018

 

L'Aeroport de Reus ha mogut poc més de 193.000 passatgers durant el mes de juliol, segons ha fet públic aquest dilluns, 12 d'agost, al matí. La xifra mensual, una de les més elevades de l'any a causa del 'boom' d'activitat que es concentra en la temporada d'estiu, és pràcticament igual a la del mes passat, però presenta un lleuger descens respecte al juliol de l'any passat, el del 2018, amb un 0,7% menys d'usuaris.

Després d'un primer semestre intens on l'aeròdrom reusenc havia registrat gairebé 400.000 passatgers, les dades del juliol reforcen la tendència a l'alça i deixen el que portem de 2019, momentàniament, com un increment de l'1'8% de passatgers respecte a les mateixes altures de l'any passat. S'espera un mes d'agost potent on es dibuixi de manera definitiva la tendència final del curs, atès que és el mes amb un volum d'activitat superior de tota la temporada.

Ryanair i el Regne Unit, líders indiscutibles de l'Aeroport de Reus

La destinació més habitual és el Regne Unit amb més de 120.000 passatgers, seguida de lluny pels 40.000 que han escollit Irlanda com a destinació. Entre les dues opcions fan el 80% del total de moviments del mes des de l'Aeroport de Reus. A molta distància, els prop de 10.000 passatgers cap als Països Baixos i Bèlgica, gairebé 3.500 cap a Rússia i poc més de 3.000 a Alemanya i Polònia.

La companyia líder torna a ser Ryanair, qui més opera, que mou un de cada tres passatgers reusencs. La segueixen, a una distància elevada, les empreses Jet2.com, Tui Airways i Thomas Cook.

L'Aeroport de Reus ha quallat un bon juliol, però lleugerament per sota de les xifres de l'any passat

Reus es manté com el tercer aeroport de Catalunya aquest juliol, a 100.000 passatgers del volum de viatgers que ha mogut l'Aeroport de Girona i a anys llum de l'Aeroport de Barcelona - El Prat. Pel que fa a les xifres acumulades de tot el 2019, cal destacar que Girona gairebé duplica els passatgers que han passat per Reus, tot i que l'aeròdrom reusenc puja respecte al curs passat, mentre que el del nord de Catalunya baixa gairebé un 6%.

Quant al nombre d'operacions realitzades, la tendència reusenca és la mateixa: un bon juliol, però unes dècimes per sota de les dades del juliol 2018. En aquest cas, però, la millora interanual acumulada és clara: de més del 10%. Cal recordar que aquest estiu serà el darrer de Vicent Pallarès com a director de l'Aeroport de Reus després de gairebé 20 anys, ja que el 20 de setembre serà substituït per Juan Crespo.

També et pot interessar

"🚋 Tarragona i la Costa Daurada esperen l'arribada del tren-tramvia" "🌍 Pràctiques becades per Europa: la nova aposta per als universitaris de TGN a l'atur"