Vandellòs i l'Hospitalet contractarà una quarantena de veïns en un nou Pla d'Ocupació

Les persones interessades s'hi podran inscriure entre el 15 de febrer i l'1 de març

L'Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant destinarà 530.000 euros —aproximadament— al desenvolupament del nou Pla d'Ocupació Municipal d'aquest any 2019. Aquest pressupost preveu contractar a una quarantena de veïns del municipi que es troben en situació d'atur. La finalitat és reduir el màxim possible unes taxes que, de moment, encara són existents.

Tots els veïns interessats a aprofitar una d'aquestes oportunitats s'hauran d'inscriure a les oficines municipals d'atenció ciutadana  de l'Ajuntament de Vandellòs i de la Casa de la Vila de l'Hospitalet de l'Infant. Les dates d'inscripció són del dia 15 de febrer a l'1 de març, ambdós inclosos, i les bases es poden consultar punxant en aquest enllaç.

Un percentatge de places estarà reservat a persones veïnes que presentin algun tipus de discapacitat, ja que es tracta d'un col·lectiu amb un major nombre de dificultats a l'hora de moure's a través del mercat laboral.

Jornades laborals que ofereixen serveis al municipi

Les jornades laborals seran de períodes de 3 fins a 6 mesos de durada, durant els quals els veïns contractats duran a terme tasques en beneficència del municipi. Algunes d'aquestes són el manteniment del mobiliari urbà, la neteja d'espais públics i d'espais naturals i el suport administratiu. S'espera que aquesta reinserció en el mercat laboral serveixi als veïns i veïnes escollits per trobar una altra ocupació, una vegada finalitzats els mesos de contracte del Pla d'Ocupació Municipal.

Ajuntament de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant | Cedida

 

Una taxa municipal d'atur inferior a la del conjunt de Catalunya

El percentatge que representa la taxa d'atur de l'Hospitalet de l'Infant i de Vandellòs és del 9%. Cal tenir en compte que el de tota Catalunya és de l'11,75% i el de l'Estat Espanyol del 14,45%. Tot i ser el més baix, representa un percentatge de població a tenir en compte, ja que suposa, aproximadament, una xifra de 386 aturats en tot el municipi. 

Frederic Escoda, regidor d'Hisenda, ha argumentat que es tindran en compte prioritats a l'hora de fer la selecció de veïns en situació d'atur que s'hagin inscrit en el Pla d'Ocupació Municipal d'aquest 2019. Es prioritzarà pels col·lectius amb majors dificultats d'ocupació o amb unes necessitats molt més elevades. Els que presentin situacions econòmiques més precàries, juntament amb els d'edat més avançada, seran els primers a l'hora de repartir les places vigents.

Et pot interessar:

"CAMBRILS: Un pacient molt alterat trenca la porta de l'Hospital Lleuger i agredeix la policia" "Una ciutat de Tarragona, entre les que més desigualtat salarial hi ha de Catalunya"