Salven una nena a punt d'ofegar-se a la Llosa a Cambrils

Un helicòpter es va desplaçar al lloc dels fets però finalment no va caldre traslladar-la a Barcelona

Una nena de deu anys va haver de ser atesa ahir a última hora de la tarda a la Platja de la Llosa de Cambrils. A les 19.54, el 112 va rebre una trucada on s'alertava que la menor s'estava ofegant i que havia empassat aigua del mar. La menor va ser rescatada immediatament per la persona que l'estava acompanyant però una vegada fora de l'aigua, va perdre la consciència. De totes maneres, des de Protecció Civil, confirmen que la nena no es va arribar a ofegar.

Un protocol d'actuació aparatós

Ara bé, es van activar tots els protocols de seguida. Arran de l'avís, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) es va desplaçar al lloc dels fet i, fins i tot hi va acudir un helicòpter per traslladar la menor a Barcelona. Però, quan l'aparell va aterrar a la zona que la Policia Local de Cambrils havia habilitat a la platja, la menor va recuperar la consciència. Els professionals del SEM van seguir examinant la menor —les seves constants vitals indicaven normalitat— i es va decidir que no era necessari el trasllat. Això sí, la van traslladar amb ambulància a l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus. Com confirma la Policia Local de Cambrils, la menor es troba fora de perill.

La Policia Local de Cambrils ha treballat per la seguretat viària

Més enllà d'això, la Policia Local de Cambrils ha tingut feina durant aquesta nit passada. En especial, els membres del cos policial han hagut d'actuar sobretot en matèria de seguretat viària. Més concretament, la Policia Local ha instruït dos atestats per delictes contra la seguretat viària. Així ho han confirmat des de l'organisme en el seu compte a la xarxa social Twitter.

El primer dels atestats té a veure amb un menor que conduïa un ciclomotor sense el permís de conduir corresponent. De fet, el jove mai ha disposat del document. L'altre atestat es relaciona amb el conductor d'un turisme que ha donat positiu en el control d'alcoholèmia. Primerament, el seu vehicle s'ha vist implicat en un accident de trànsit. I una vegada els agents de la Policia Local li han realitzat la prova d'alcoholèmia, han detectat que la taxa d'alcohol era de 0,50 mil·lígrams per litre en aire aspirat. Tenint en compte que el límit legal es troba en 0,25 mil·lígrams per litre, el conductor doblava la taxa d'alcohol permesa.

En un altre missatge, han compartit un infogràfic del Servei Català de Trànsit on alerta dels perills de l'alcohol mentre es condueix. En aquest post, es destaca que el «0,0 és l'única taxa segura» i s'explica que amb una taxa d'1,20 grams per litre en sang —més del doble del permès—, el risc de patir un accident es multiplica per nou.

"AGENDA: Aquests són els últims concerts del Festival de Música de Cambrils!" "Es donen a conèixer diversos documents dels terroristes de Cambrils"