Un altre gran país recomana no viatjar a Espanya pel risc «molt alt» de coronavirus

Els Estats Units ha pujat l'estat espanyol al nivell 4 de la llista: No Viatgi

Els Estats Units, aquest dilluns 26 de juliol, van tornar a incloure Espanya a la llista de països on no viatjar. Les autoritats van pujar al nivell 4 de perillositat al territori espanyol per l'augment de casos que ha proporcionat la cinquena onada.

Espanya, actualment, es troba en un dels punts més alts de contagi de tota la pandèmia. Tot i que a Catalunya els contagis comencen a minvar, a la resta de l'estat espanyol els positius segueixen a l'alça.

Per aquest motiu el Departament d'Estat del país estatunidenc va recomanar «evitar viatjar a Espanya» per tenir un risc «molt alt» de contagis de la Covid-19. Així ho van determinar les dades i l'alerta dels Centres pel Control i la Prevenció de Malalties (CDC, són les sigles en anglès).

La llista, No Viatgi, dels CDC va avisar: «No viatgi a Espanya degut la Covid-19». En cas de voler fer-ho, van recomanar viatjar amb la pauta completa de vacunació.

El Departament d'Estat a l'alerta va afegir: «Per la situació d'Espanya, fins i tot els viatjares vacunats poden patir risc de contagiar-se o que expandeixin variants de la Covid-19». Les autoritats estatunidenques també van apel·lar a una «major cautela» a Espanya «degut el terrorisme i els disturbis civils».

A principis de juliol els Estats Units van decidir passar Espanya del nivell 4 al 3. No obstant això, passades 2 setmanes, van decidir tirar enrere la seva decisió.

Cuba, Portugal i Kirguizistan són alguns dels països que també han pujat al nivell 4

El document dels CDC posiciona del nivell 1 al 4, tots els països del món segons el risc de contagi que tinguin. Les recomanacions van dirigides a aquelles persones no vacunades, sobretot les que pateixen malalties de risc. Quan un país arriba al nivell 4 els estatunidencs haurien d'evitar viatjar-hi, fins i tot les persones amb la pauta completa de vacunació.

La variant Delta, entre altres motius ha impulsat els positius en molts països. Per exemple, Portugal, Cuba, Kirguizistan i Xipre també han passat al nivell 4, tal com a fet Espanya. Israel, Hongria, Croàcia o Armènia han estat inclosos al nivell 3.

Els Estats Units s’uneix al grup de països que recomana «no viatjar» a Catalunya o Espanya

Abans que els Estats Units altres països ja havien aconsellat evitar viatjar a zones amb un alt risc de contagi. Bèlgica i Alemanya van ser els primers a desaconsellar viatjar a Espanya, sobretot a Catalunya.

França, els Països Baixos i el Regne Unit també van recomanar evitar Espanya. Fins i tot la UE va desaconsellar «intensament» viatjar a Espanya.

"Sanitat anuncia que hi haurà una tercera dosi de la vacuna" "Els experts llancen un avís sobre el preu de la llum: «Caldrà acostumar-se»"