Ascó suspèn la Festa Major d'agost per motius de salut i seguretat

El consistori asconenc treballava des de l'abril en tres possibles escenaris

Ascó es queda sense Festa Major 2020. L'equip de govern de l'Ajuntament d'Ascó ha comunicat la decisió de suspendre l'esdeveniment festiu per garantir la salut i la seguretat de les persones, davant l'evolució que està tenint la pandèmia arreu de Catalunya i, especialment, a la regió sanitària de les Terres de l'Ebre, a la qual pertany el municipi.

Aquesta ha estat una decisió difícil per al consistori asconenc, així mateix des del mes d'abril s'estava treballant en tres possibles escenaris que es presentaven per a la Festa Major. El primer era mantenir-la com sempre, fet que es considerable improbable, tirar-la endavant amb activitats adaptades als temps que s'estan vivint o bé haver de suspendre-la per motius de salut i seguretat. 

En consolidar-se la desescalada i posar punt final a l'estat d'alarma, durant el mes de juny es va començar a treballar en programar actes que complissin totes les mesures de seguretat, amb escenaris simultanis controlant l'aforament de tots els actes d'una forma estricta de la mà de la Comissió de Festes d'Ascó.

Ara, però, l'evolució de la pandèmia no és favorable i s'ha decidit optar per la prudència i, finalment, anul·lar la festa major, una opció que ja s'estava valorant des de fa temps. En aquest sentit, des de l'Ajuntament d'Ascó i, sempre que la situació ho permeti, per tal de donar suport a la cultura es programaran algunes activitats complint sempre amb la normativa vigent i garantint la seguretat de les persones.

"Treballs enllestits: Restituïda la part més malmesa de la barra del Trabucador" "La Terra Alta presenta informes desfavorables als nous projectes eòlics tramitats"