Recolliran aliments i material escolar durant les festes de la Cinta de Tortosa

Tres actes de la festa major de Tortosa col·laboraran amb el Banc d'Aliments

 

Enguany l'extens programa d'actes culturals, tradicionals, religiosos, populars i festius de les festes de la Cinta de Tortosa, comptarà també amb la solidaritat amb les persones sense recursos. D'aquesta manera, tres actes ja habituals dins de la festa major de la capital del Baix Ebre, tindran un plus afegit per tal que les persones que participen directament o indirectament dels diferents actes i activitats, puguin donar tant aliments com material escolar.

Es podran fer donacions en tres actes de les festes de la Cinta

Els tres actes als quals es podran fer donacions de menjar i material escolar són, per una banda la Festa del Xiquet de l'Hospital Verge de la Cinta, el pròxim divendres, 31 d'agost, al migdia, on a més a més s'explicarà als més petits la tasca de l'entitat i la importància de la solidaritat. Tanmateix, podran fer donacions durant l'Ofrena de la Cinta, dissabte, 1 de setembre, al vespre accedint per la Nau del parc, acte en el qual també fan donació les entitats participants. Finalment, en el darrer lloc on es podran fer donacions és al concert de fi de festa, dilluns, 3 de setembre, a la nit, el qual anirà a càrrec de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, on també es podran fer aportacions econòmiques.

  

Aquesta iniciativa ha estat impulsada tant per l'Ajuntament de Tortosa com pel Banc d'Aliments i s'emmarca dins de la campanya de l'entitat «La fam no fa vacances». En aquest sentit, vol aprofitar la gran participació en les festes de la ciutat per a fer una bona recaptació que els permeti «tornar a omplir els magatzems». L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el coordinador del Banc dels Aliments, Òscar Ologaray, han fet una crida a la participació ciutadana i han demanat, especialment, aliments de bona conservació com la llet, l'oli, llegums cuits i conserves.

L'any 2017, el Banc dels Aliments de la capital del Baix Ebre va repartir 500.000 quilos de menjar a unes 2.000 famílies de les Terres de l'Ebre amb necessitats i, tot i que significa una quantitat molt important, ja que són unes xifres de gran magnitud, només permet garantir poc més d'un àpat al dia.

"Programa d'actes de les festes de la Verge de la Cinta 2018" "ATENCIÓ: Dos ferits en un xoc entre dos vehicles al Montsià"