Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una jornada electoral en un col·legi electoral de Tarragona el 2019

Més de 2.600 persones han presentat excuses a les comarques de Tarragona per no formar part de meses el 14-F

La Junt Electoral de Reus és la que més sol·licituds ha rebut

A tan sols sis dies perquè se celebrin les eleccions al Parlament de Catalunya, un total de 2.658 persones ja han presentat excuses a les diferents Juntes Electorals de Zona de les comarques de Tarragona, fins aquest dilluns 8 per evitar formar part de meses electorals. Així ho ha notificat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ha recopilat el total d'excuses presentades arreu de Catalunya fins avui.

De moment, la Junta Electoral de Zona que més excuses ha rebut a les nostres comarques és la de Reus, amb un total de 928 al·legacions per no haver de formar part d'alguna mesa electoral. 

Desglossant les dades per juntes electorals de zona, la de Reus havia rebut, fins aquest diumenge 7 de febrer, 928 excuses. A la Junta Electoral de Zona del Vendrell se n'han presentat 336 fins al passat 3 de febrer; la junta de Tarragona ha rebut 736 excuses fins aquest dilluns; a Tortosa  se n'han recollit 467, i finalment, a la junta de Valls se n'han rebut 191.

El Govern assegura que el 99% de les meses electorals té els «membres suficients» per constituir-se

D'altra banda, el director general de Participació i Processos Electorals, Ismael Peña-López, assegura que el 99% de les meses electorals té els «membres suficients» per constituir-se. Ho ha explicat en una piulada al seu compte de Twitter després que diumenge admetés que es podria decidir el mateix dia de les eleccions no fer públic l'escrutini en funció del percentatge de meses que no s'hagin pogut constituir. Un dia després, Peña-Lopez esvaeix dubtes i assegura que amb les xifres actuals ja es podrien fer les eleccions «sense problemes». Segons les dades que ha donat, un 1,16% de les meses  no tenen encara el mínim de 3 membres per constituir-se, però ho atribueix a una «falta de dades».

El director general de Participació i Processos Electorals ha explicat que el 0,39% té els membres justos, l'1,08% té almenys un recanvi i que un 65,78%  ja té tots els 9 membres. I conclou que, amb les dades actuals, ja està garantida la constitució del 98,99% de les meses de les eleccions del 14 de febrer.